close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

New York lægger sag an mod olieselskaber for global opvarmning

Foto: Ivan2010 | WikiMedia Commons

Bystyret i New York City lægger nu sag an mod fem olieselskaber for at have bidraget til den globale opvarmning. Målet er at få kompensation for de milliarder af dollars, som byen har brugt på beskyttelse mod klimaforandringerne. De fem olieselskaber er BP, Chevron, ConocoPhillips, Exxon Mobil og Royal Dutch Shell.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Berlingske 16. jan 2018 07:52 1
Ernst & Young godkender Hovedstadens Letbanes budget

Det er da helt i skoven. Jeg går ud fra at det drejer sig om drivhusgasser, selv om det er ikke er nævnt.

Olieselskaberne udleder ikke drivhusgasser. De sælger olie til borgerne i New York, der så brænder olien af, og dermed udleder kultveilte etc.

På samme måde skulle New York så også lægge sag an mod kvægproducenterne fordi deres køer udleder metangas. Her burde borgerne i New York bar holde op med at spise kokød, så stopper produktionen af metangas.

  • 18
  • 9

Enig Hans........men glem ikke at amerikanerne i USA er procesliderlige og at finde amerikanske advokater der vil påtage sig opgaven er lette at finde.

  • 5
  • 3

Olieselskaberne udleder ikke drivhusgasser. De sælger olie til borgerne i New York, der så brænder olien af, og dermed udleder kultveilte etc.

Det ville være rigtigt hvis der var lukkede skodder mellem olieselskaberne og det politiske system, men det er absolut ikke tilfældet. Olieselskaberne har rigtig mange penge, og dermed også rigtig megen politisk indflydelse. Der er vel ikke nogen der forestiller sig at fx den amerikanske olieindustri ikke har haft endog meget betydelig indflydelse på den amerikanske klima og miljøpolitik. Tage fx et kig på hvor en række af de folk kommer fra, som Trump (og Bush før ham) har valgt til forskellige nøgleposter i hans administration. Så eftersom industrien selv i mange tilfælde i realiteten har har dikteret den førte politik, så syntes jeg bestemt også at det er i orden at de betaler for konsekvenserne af den.

  • 11
  • 4