close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Nato advarer Danmark mod løbske udgifter til nye kampfly

Illustration: Lockheed Martin

Købet af nye kampfly samt udgifter til drift kan æde så store dele af forsvarsbudgettet, at resten af forsvaret kommer til at lide under de milliarddyre fly. Sådan lyder det nu i en rapport fra embedsmænd hos Nato, der noterer sig, at det danske forsvarsbudget i 2015 og 2016 er svundet ind. Forsvarsalliancen mener derfor, ‘at Danmark bør sikre sig, at købet ikke påvirker andre dele af forsvaret negativt’, lyder det i rapporten.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 24. maj 2018 08:01
Aarhus Letbane: Alternativ rute er med i ny VVM-plan
via The Verge 24. maj 2018 07:37
Uber stopper test af selvkørende biler i Arizona
via The New York Times 24. maj 2018 07:28
Apple udvikler selvkørende shuttle-busser i samarbejde med VW
via Janes 24. maj 2018 07:52
Rusland tester fire nye militærdroner

..er at vi skal have så meget forsvar for pengene så muligt, det vanskelige er hvordan vi får det.
Prisen på 1 times F16 flyvning er ca 100.000 kr og F35 formentlig lidt over det dobbelte (med den i dag forventede pris!).
Er F18 eller Saab Jas ikke mere det fly vi har brug for til de internationale missioner vi roder os ud i? De har en timepris nogenlunde som F16.

  • 18
  • 0

Når der er så mange usikkerheder omkring F35 omkring næsten alt andet end deh høje pris, kunne en 15-20 billigere fly fx Saab Gripen (med NATO tilpasninger) synes en indlysende mulighed. Vi kunne vel også billigere købe en pakke med nyere renoverede fly måske endda F16.

Især hvis vi kan leje flyene i måske bare 10-12 bare, ville vi vide meget mere omkring den generelle udvikling og det trusselsbillede der er i og efter 2030.

F35 er 'stealt', men hvor vigtigt er det efter de næste generationer af radar og satellitter er kommet frem ?

Jeg husker en bog og jagerpiloter efter første verdenskrig, hvor dogmet i 20'erne og ind i 30'erne var, at nu (efter 1. verdenskrig) var flyene blevet så hurtige, at man skulle flyve i række og skyde på hinanden som linjeskibe gjorde pre Lord Nelson og Trafalgar.

Der skulle naturligvis være luftkamp maskine mod maskine og her kan to fly til 1/2 pris meget let være bedre end en tung F35 ???

Endelig kunne man overveje om vore penge ikke skulle gå til fly, der kunne operere over Grønland og Arktis, hvor vi må flyve overalt, men USA kun visse steder ?????

Lars :)

  • 6
  • 0