Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Nasa-forskere observerer vanddamp på Jupiters måne Europa for første gang

Illustration: Wikipedia / Nasa

For første gang nogensinde har et internationalt forskningshold ledet af Nasas Goddard Space Flight Center observeret vanddamp på Jupiters måne Europa. Holdet observerede vanddampen ved at kigge på Europa gennem et af verdens største teleskoper på Hawaii, hvor de målte, at 2.360 kilo vanddamp blev frigivet pr. sekund. Det er nok til at fylde et olympisk vandbassin på få minutter. »Essentielle kemiske elementer (kul, hydrogen, oxygen, nitrogen, fosfor og svovl) og energikilder, to ud af tre dele, som er nødvendigt for liv, findes over det hele i solsystemet. Men den tredje, flydende vand, er temmelig svær at finde ud over på Jorden. Selv om forskere ikke observerede flydende vand direkte, så har vi fundet det næstbedste: vand i dampform,« lyder det fra planetforsker Lucas Paganini fra Nasa, der ledede undersøgelsen.

Emner : Planeter
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 28. jan 2020 07:21 13
Kina opjusterer dødstal: Coronavirus nærmer sig Danmark
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Europa er nok den mest interesant legeme i universet lige nu, og vi er på vej med Europa Clipper
https://en.wikipedia.org/wiki/Europa_Clipper

Jeg håber at man vil undersøg overfladen med en fartøj der kan lan og undersøge, men det er vist ikke planen.

Saturns måner Titan og isæt Enceladus er også interessant, og lige nu er Saturn lidt foran Jupiter, så man kunne slå to fluer med et smæk - Saturn vil falde bagud, og det kvæver ikke meget at komme videre til Saturn ved samme tur.
Enceladus menes også have have vand og kan minde om Europa, alstå et oplagt sted at søge efter liv.

Jeg venter spændt

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten