andre skriver

Når ikke vaccinetilslutning på 90 procent

Illustration: Bigstock/KsyuOnisk

Danmark når ikke Sundhedsstyrelsens mål om 90 procent vaccinerede blandt dem, der har fået vaccinen tilbudt, inden 1. oktober. Det står klart her dagen før deadline, hvor det foreløbigt er 86,6 procent, der som minimum har fået det første vaccinestik, skriver TV2. En af de centrale årsager hertil er sejlivede myter om covid-19-vacciner, mener Michael Bang Petersen, professor og ansvarlig for Hope-projektet ved Aarhus Universitet. "Vi har haft et meget stort fokus på at gøre det nemt at blive vaccineret i Danmark, men vores undersøgelse viser, at en af barriererne er nogle bekymringer, som folk har omkring vaccinerne, som hviler på nogle ikke helt korrekte opfattelser af vaccinernes sikkerhed," siger han til TV2. Da Sundhedsstyrelsen den 6. september udmeldte målsætningen, havde 86,0 procent af alle inviterede fået første vaccinestik.

Emner : Coronavirus
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Politiken 26. nov 2021 11:58 3
Emirates vil flyve på brændstof fra slam og madolie
via Nasa 25. nov 2021 12:10
Grønt lys for Webb-teleskop efter rystetur
via Danmarks Naturfredningsforening 24. nov 2021 16:51 3
Naturforening: Lynetteholm truer tudse
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ikke overraskende når det ikke har andre konsekvenser for den enkelte at være uvaccineret end at man kan få covid-19.

Havde man opretholdt brugen af coronapasset for at deltage i nattelivet og sportsbegivenheder ville vi nok have nået de 90%.

  • 17
  • 2

En lille korrektion. . . Nu skal vi nok lige huske at det man sigter mod nok ikke er 90% vaccinerede, men det nærmere er 90% med antistoffer vi stræber efter, og derfor bør vi vel tilføje de ca 5% som er "økologisk vaccinerede" (smittede). Når vi lægger dem til, så kommer vi nok op over de 90%. Men når jeg læser nyheder fra "udlandet" ( USA og Australien ), så er de begge steder undrende over hvordan vi kan 'lukke op' og stadigvæk holde smitten i ave ; men det er måske fordi vi opfører nogenlunde fornuftigt her i Danmark. Det der med krav til "Coronapas/vaccinering" er jo ved at blive 'normalt' i USA, hvor både Microsoft og Amazon vil kræve vaccination før at man må møde på arbejdet. Der er også en politiker fra Alaska, som klager over at hun ikke kan flyve hjem ; (fordi flyselskabet kræver vaccination) . .og så har man sagt "take the road Jack" (og der er altså langt at køre fra Seattle til Alaska). Men forholdene er meget forskellige i USA ; i staten Washington han man næsten skadinaviske tilstande (med mundbind, afstandskrav , og høj vaccinations-%), medens nabostaten Idaho, ikke har nogen restriktioner, lav vaccinations-%, og et overbebyrdet sundhedsvæsen som ber om hjælp fra Washington, (men de vil ikke indføre smitte sprednings krav!), så det er vist en klar illustration af vaccinens effektivitet. Jeg tror vi skal være glade for at vi har "været på forkant", da Delta-varianten er hurtigere og væsentlig mere smitssom end de tidlige varianter, og man kan derfor ikke nøjes med de 70% beskyttelse (30 % følssomhed) som man oprindelig regnede med, men skal op på >80% beskyttelse (20% følsomhed) for at kunne hamle op med Delta varianten . Det er det de mener er årsagen til at man mistede kontrollen i Australien (man kunne ikke nå at spore de smittede før det havde spredt sig). Jeg er dog noget betænkelig over at man vil styre efter "indlæggelser" i stedet for "smitte tallet" ; det er for mig at se en "servoteknisk" åndsvag beslutning at indføre en 'forsinkelse' på ca 10 dage, med tilhørende sikkerhed for at det bliver en ustabil regulering hvis der skal reguleres (alle der har arbejdet med servoteknik ved at 'tidsforsinkelser' er noget af det værste i enhver servosløjfe). men tiden vil vise. .

  • 6
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten