Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Militærfly kaster tusindvis af liter vand over brændende Amazonas

Illustration: Wikipedia

Brasiliansk militær tager fly og luftvåben i brug i kampen mod de rekordstore antal skovbrænde, der hærger og har hærget Amazonas igennem de seneste uger. Brasilianske myndigheder vil nu indsætte flere militærfly og over 40.000 soldater til arbejdet med de brændende skovområder. To Hercules-fly, der hver kan holde på 12.000 liter vand, skal som led i dette flyve ind over brændende skovområder og smide vandet i et forsøg på at slukke brandene.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 15. nov 2019 14:09
Labour lover gratis bredbånd til alle briter
via Statens Serum Institut 15. nov 2019 07:58
Første tilfælde af infektioner med zikavirus i Europa fundet
via Ekstra Bladet 14. nov 2019 12:46 1
Comeback for klaptelefon: Ny OLED-plast-skærm kan foldes
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Som det også nævnes i DR-artiklen, batter det forsvindende lidt med sølle to fly til at slukke brande i et område på størrelse med Indien. I det hele taget kan vand fra fly ikke i sig selv slukke skovbrande. De kan køle lidt ned i brandens udkant, så folkene på jorden får bedre muligheder for at bekæmpe branden. Og de kan smide kemikalier ud, som hæmmer branden lidt. Flyene her har nok størst virkning som PR for slukningsaktionen.

  • 7
  • 0

Det gør mig så frygtelig ked af det, at se hvordan vi, mennesker, ødelægger de områder i Verden med den største biodiversitet.
Den biologiske mangfoldighed er noget vi mister for altid.
Dét er, imo, menneskehedens største problem.

  • 3
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten