Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Mangel på grus og byggemateriale kan stoppe hovedstadens holmprojekter

Illustration: By og Havn

Der er ikke råstof som grus, jord og sand nok til at udføre prestigebyggerierne ved Avedøre Holme og Lynetteholmen, og projekterne kan ende som luftkasteller, hvis ikke der udarbejdes en landsdækkende råstofplan. Det mener Dansk Byggeri. Ifølge organisationens beregninger er der alene til bebyggelsen af de kunstige øer brug for cirka 25 millioner kubikmeter sand, grus, sten med mere. Oven i det kommer byggeriet på selve øerne, og den del lader det til, at projektmagerne har glemt, fortæller Torben Liborius, erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri, til Politiken.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Èn ting er jo mængden af grus, sand m.v., der skal bruges til selve det at anlægge øerne. Men en del af det jord kan vel komme fra noget af alt det jord, der graves op i andre byggerier og det, der i forvejen ligger i deponi. Der var en anden artikel, der skrev om at det nok kunne lade sig gøre. Så er der selvfølgeligt det, der skal bruges til at bygge bygningerne med. Men der er jo ingen der siger at bygningerne nødvendigvis behøver at blive bygget af beton - kun fundamenterne måske. Resten af bygningen kan jo bygges i f.eks. CLT elementer. Og hvis der rigtigt skal være noget fornuft - og noget prestige for den sags skyld - i så stort et projekt, så skal der jo netop være noget bæredygtighed og CO2 neutralitet/reduktion i det.

  • 3
  • 2

Jeg skulle lige til at sige: Er det ikke det samme? Men det er det jo selvfølgeligt ikke. Fordi det kan jo selvfølgeligt sagtens være at deponijord alene ikke er brugbart, men at der også skal bruges grus og sand. Men det virker bare som om artiklen siger at alt der skal bruges er grus og sand.

  • 0
  • 3