Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Luftforureningen falder i europæiske storbyer

Europæiske storbyer har renere luft, end de plejer. Det viser satellitbilleder fra European Space Agency. Mindre fabriksproduktion og færre biler på vejene har ført til, at storbyernes nu har et lavere niveau af kvælstofdioxid i luften, end før konsekvenserne af corona-krisen begyndte at sætte ind. I Danmark er indholdet af kvælstofdioxid i luften faldet med 40 procent i forhold til, hvad det plejer at være. Og Milano i Italien, der især har været hårdt ramt af sygdomsudbruddet, har set et fald på 21 procent.

Emner : Forurening
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ja jeg ved godt alt skal handle om klima.

Der er tusinde vis af mennesker som dør hver dag inklusiv teenagere og gravide. Men det er korrekt, hvis vi bare alle sammen faldt døde om ville det være godt for klimaet.

Er det for meget at forlange menneskeliv skal vejes højere end isbjørne?

 • 2
 • 17

Ja jeg ved godt alt skal handle om klima.

Men dog, måske du skulle læse hvad det drejer sig om.

Ikke isbjørne, men levende mennesker, der lige nu får et pusterum.

Nærmiljøets indhold af kvælstofdioxid.

"Forureningen af kvælstofdioxid kan forårsage luftvejsproblemer og kræft."

"Luftforurening forårsager omkring 400.000 for tidlige dødsfald hvert år i Europa, skriver Reuters."

 • 11
 • 0

Det gik forbløffende stærkt. Jeg vil på det kraftigste anbefale alle byboer til at inhalere så meget som muligt af denne super kvalitets ilt mens tid er. Det er da noget at se frem til. Om 5-10 år vil dette være det normale i storbyer.😊 Glæd jer.

 • 4
 • 1

Enig, men tilgengæld er der jo nok fuld gang i brændeovnene.. ??

Og det mener du ikke der har været de sidste 3 uger hvor folk har gået hjemme og kunne fyre hele dagen.

Brændeovne er kun udskældt fordi fjernvarmes lobbyvirksomhed er hyper aktive for at få flere kunder i butikken. Det går jo ikke at folk har adgang til billig varme, så noget måtte opdigtes: Uha brændeovne står for 95% af al luftforurening og den slår mange tusinde ihjel hvert år. Men da tallene blev gået efter var de på ingen måde forankret virkeligheden! Men naive folk tror stadigt på de første udmeldinger fra den kant.

Ja, brænde ovne kan lugte af spejderlejr, og der er noget røg der ikke er super sundt. Men de bliver kun brugt om vinteren hvor vi alligevel befinder os mest indenfor. De partikler der kan sive gennem klimaskærmen, ved man ikke engang hvor få er, for dette er der slet ikke målt på.

Om sommeren opholder folk sig udenfor, der grilles, der hygges med bålpladser i haverne, sct hans bål, mark afbrændinger......

For at komme af med brændeovnene er den simpleste løsning: At fjerne alle afgifter og moms på strøm !

Hvem f..k gider slæbe brænde, når man kan holde varmen for 15-25 øre/kwh med en varmepumpe ? Jeg ville i hvertfald ikke, det trods jeg har gratis træ fra privat skov.

 • 7
 • 1

Nu er for tidligt døde jo ikke rigtigt døde

😳

Så de er bare blevet til Zombier? Enhver dødsårsag trumfer den næste mulige i rækken,

Udregningen af for tidligt døde går ud fra en eller anden reference, så formlen kan også give for sent døde. Det kan udmærket blive tilfældet hvis den lavere støjbelastning også tages med. Støj siges jo også at dræbe. Desværre ødelægger denne corona enhver statistik man kunne lave på virkeligheden, så vi får det nok aldrig at vide.

 • 4
 • 4

Når det må formodes at brændeovne lige nu bruges mest (koldeste periode), så har de meget lidt indflydelse på det målte. Trafik og anden aktivitet er den største synder, så derfor må de tidligere biased rapporter nok tillægges mindre pondus. Hvordan med vandmiljøet? Der er nok stadig ingen der følger det i Danmark.

 • 3
 • 2

Gerne med samme reduktion i flytrafikken som nu. Lydtrykket fra himlen er behageligt lavt i disse tider.

Som bybo lægger jeg mest mærke til at grund larmen også er reduceret ligeså meget som forurenings niveauet. Alt i alt er der super behageligt i København lige nu. Og jeg har iøvrigt intet brænderøg bemærket. Det er fraværet af den permanente dyne af forbrændingsmotor støj og os der er det bemærkelsesværdige. Det giver os dene unikke oplevelse og kig ind i fremtiden for storbyer.

 • 3
 • 0

"Milano i Italien, der især har været hårdt ramt af sygdomsudbruddet, har set et fald på 21 procent."

troede de fleste var i isolation eller holdt sig inde.

Det virker nu ikke som særligt stort fald . Kun 20% når landet/byen er sat i stå . betyder det at det meste forureningen slet ikke kommer fra bilerne ?

 • 1
 • 0

Nord Italien er tilsynedladende godt og grundigt luft forurenet. https://www.eurekalert.org/pub_releases/20...

"The two northern Italian regions are among the most air-polluted regions in Europe. The recently published article took its outset in data from the NASA Aura satellite, which has demonstrated very high levels of air pollution across precisely these two regions."

Det siger sig selv at når man er så godt og grundigt luft forurenet, så er effekten af fossil bil forurenings pausen mindre, og man opnår ikke de 40-50% man ser andre steder.

Og nu spekuleres der i om de høje dødstal i Italien, hænger sammen med indbygerenes allerede angrebne lunger.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten