andre skriver

Kraftig eksplosion ved forbrændningsanlæg til kemikalier i tyske Leverkusen

En person er omkommet, fem fabriksansatte savnes, og et ukendt antal personer er såret efter en eksplosion i Chempark, hvor blandt andet Bayer AG og Lanxess har produktion i den tyske by Leverkusen. Det oplyser det tyske politi på sociale medier. Flere veje i området er spærret, og borgere i området er blevet opfordret til at lukke døre og vinduer. Eksplosionen skete tirsdag morgen klokken 9.40, og årsagen er endnu ukendt. Branden er nu slukket.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Phys.org 17. sep 2021 12:36
Mennesket fremstillede tøj for 120.000 år siden
via Danmark Statistik 17. sep 2021 10:49
Covid-19 bankede husholdningernes udledning ned med 12 procent
via Jyllands-Posten 17. sep 2021 10:35
PFAS-stoffer øger sandsynligheden for ammestop
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Man klikker ind på ING i håb om at få lidt at vide om hvad der blev lavet på det sted og hvordan det kunne tænkes, at der sker en så voldsom eksplosion.

I stedet optræder de sædvanlige på slap line og får endnu en gang afsporet en debat.

Tænk, hvis stedet her stod for en saglig debat og oplysning - den foregår måske bag betalingsmuren?

  • 33
  • 0

Hvis man graver lidt på de tyske medier, f.eks. Spiegel.de, så finder man lidt flere oplysninger.

Gegen 9.30 kam es im Leverkusener Chempark zu einer Explosion. Sie ereignete sich nach Angaben der Betreiberfirma Currenta im Tanklager des Entsorgungszentrums im Stadtteil Bürrig. Danach kam es zu einem Brand in dem Tanklager, der gegen Mittag gelöscht wurde. Betroffen waren laut Chempark-Leiter Lars Friedrich drei Tanks mit organischen Lösungsmitteln. Sie alle seien »komplett oder in Teilen zerstört«. Es bildete sich eine starke Rauchwolke, die weit über die Stadt hinwegzog.

Så det var tre tanke med organiske opløsningsmidler i et kemikaliedepot der tilhører et affaldshåndteringsselskab der eksploderede.

  • 19
  • 0

Oplysningerne i de tyske medier er stadig sparsomme, men jeg vover alligevel pelsen og giver et bud.

Det ligner et anlæg til incinerering af forskelligt kemisk affald. Det er tilsyneladende i dette anlæg, der er sket en voldsom eksplosion. Der er pt. to bekræftede døde, fem er stadig savnede, dvs. de er formentlig døde, og 31 tilskadekomne. Det er meget alvorligt.

De mange tilskadekomne kan næsten kun forklares med at eksplosionen er sket i bygning, hvor ofrene har befundet sig. Sprængstykker har så antændt nærliggende oplagstanke for brændbare opløsningsmidler. En af disse tanke lader til at være eksploderet ved en spektakulær BLEVE mekanisme, som netop er kendt for at give en paddehatformet røgsøjle, som kan ses på forskellige videoer på youtube. Andre tanke brænder efterfølgende som almindelige overfladebrande. Det giver altid en masse sort røg.

Lige nu er bekymringen fra Landesumweltamt, at nogle af de brændende tanke indeholder klorerede opløsningsmidler, og der (måske) kan dannes (små) mængder dioxin, som spredes med røgen.

  • 7
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten