close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Københavns Kommune sælger sine fossile aktier

Illustration: vattenfall

Overborgmester Frank Jensen (S) vil stoppe Københavns Kommunes investeringer i fossile energiselskaber. Dermed bliver København formentlig den første hovedstad i verden, som tilslutter sig en international 'divestment'-kampagne, der motiverer til at skrotte fossilaktier. 'København er helt i front blandt verdens storbyer med den grønne omstilling, og vi arbejder hårdt på at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Derfor virker det helt forkert, at kommunen stadig investerer i olie, kul og gas', siger Frank Jensen til Information. Forslaget forventes godkendt i kommunens økonomiudvalg på tirsdag.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via TU 21. jun 2018 08:03 11
Norsk firma udvikler ny artilleriammunition
via Jyllands-Posten 20. jun 2018 08:01
Overskuddet daler kraftigt hos Zenvo

Vil et salg af "fossil"-aktierne ikke blot sende det moralske ansvar for investeringen videre til køberen?

Køber kan jo faktisk godt være selskabet selv.

Men ideen i den her kampagne er at mindske efterspørgslen efter disse aktier, enten direkte eller ved at skabe frygt. Typisk har energiaktier vel ellers været noget af det mest bundsolide fordi der har været et voksende uerstatteligt behov.

Den faldende efterspørgsel medfører faldende priser på aktierne, som medfører at selskaberne får sværere ved at rejse kapital fordi en af måderne man kan skaffe kapital som selskab er at sælge flere aktier. Mindre kapital medfører så mindre udvidelsesaktivitet.

Jeg tror også uroen virker på lånesiden - der var nogle år siden en nyhed om at vindmøller var billigere i end nye kulkraftværker i Australien, hvor en af de medvirkende årsager var at renten på kulkraftværklån er høj fordi fremtiden for den slags værker er usikker.

  • 10
  • 1