Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Klimaprojekter fører til flere borgerprotester

Illustration: Danish AirPhoto

Antallet af konflikter mellem borgere og myndigheder stiger, når det gælder klimaprojekter såsom vindmølleparker, solcelleanlæg og kystsikring. En opgørelse fra Nævnenes Hus viser, at der i 2017 og 2018 er truffet afgørelse i 628 sager om vindmøller, solcelleanlæg, biogasanlæg og kystbeskyttelse i Energiklagenævnet, Planklagenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet. Seniorforsker Kristian Borch fra DTU mener, at tallet vil eksplodere yderligere, hvis myndighederne ikke bliver bedre til at informere borgerne om, hvad de forskellige klimaprojekter betyder for den enkelte.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Børsen 12. dec 2019 08:00 6
Minister lader døren stå på klem for flyafgifter
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg tænker problemet er at for hvert projekt der måtte være (diger, møller, nedrivning af lavt liggende boliger) hver gang vil afføde X-antal klager som kommunen skal forholde sig til Y-antal timer for at enten lave projektet om eller afvise klagen.

Angiveligt skulle syddjurs kommune bruge et årsværk (ifølge artiklen) og ifølge artikel i JP (bag paywall: https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE...) så har man i Nordsmark ved Roskilde stoppet et dige byggeri der skal beskytte 500 huse mod at bliver oversvømmet igen og igen fordi der er nogen i området der klager.

Vi kan også bare nedrive alt der er lavt liggende. Det er en løsnings mulighed. Men hvor stor en stigning skal der så til før Amager ryger sig en tur og burde man så ikke allerede nu stoppe alt byggeri der?

 • 5
 • 1

Det undrer mig, at man ikke i langt højere grad bruger ekspropriation, som ved gennemførelse af stort set al anden infrastruktur (motorveje, jernbaner mv.). Det kan ikke være rigtigt, at griller sat i hovedet på naboer af en lille gruppe fanatikere skal kunne stoppe et lands fornuftige/nødvendige udbygning af f.eks. vedvarende energi. En udbygning som ønskes af ca. 80% af befolkningen.

 • 8
 • 5

Hvor stor er modstanden?


Hvordan vil du måle modstandens størrelse på den mest balancerede måde ?
Procentvis at landets befolkning?
Procentvis af nærmeste naboer?
Procentvis ornetoglogforeningens medlemmer ?

eller ?

Vi kunne snildt nedlægge alle grønne arealer og parker i Kbh og opsætte solenergi i stedet.
Vi kan også sprede 250 meter høje møller med 500 meters mellemrum rundt i hele Kbh.
På den måde bliver energien produceret tæt ved forbrugerne, whats not to like?

 • 4
 • 0

Det kan ikke være rigtigt, at griller sat i hovedet på naboer af en lille gruppe fanatikere skal kunne stoppe et lands fornuftige/nødvendige udbygnin


Når nu solenergi uden besvær kan installeres på vores hustage, er det så fornuftigt at tilplastre store jordarealer med solenergi?

Når nu vindmøller kan placeres langt ude på havet under horisonten, er det så fornuftigt at spolere livet for de folk på landet der ellers ville få en mølle i baghaven?

Når nu vi kan grave elkablerne ned i jorden, er det så fornuftigt at opsætte dem på store grimme master?

Eller er fanatikerne i virkeligheden ikke bare de nærrigrøve, som ikke vil betale det det koster at lave de bedste løsninger ?

 • 4
 • 1

Det er der sikkert noget af også, men folk er heller ikke dummere end at de ved at selvom det kaldes et klimaprojekt, så ændrer det ikke noget ved klimaet. Til gengæld påvirker det nærmiljøet meget.
Det bliver jo ikke paradisisk vejr i omegnen af disse projekter.

 • 3
 • 2

Michael - konverterstationerne koster en formue - så ønsker du en transmissionsledning med del tilførsler og deludtag med tradiotionelle transformerstationer er 400 KV AC det billigste.

Husk på at mange værker leverer ud af huset på 150 KV


Karsten.
Det er jeg ganske klar over, også at strømkvaliteten på AC over længere strækninger ikke 'bare lige' er sådan at komepensere for.

Men hvorfor skal vi byboere og indistrien tillade os at forpeste andres menneskers livkvalitet bare for vi er nærrige ?

Som samfund har vi rigeligt råd til at gøre ting rigtigt!
Det eneste der skal til, er at vi alle betaler efter evne. (ikke flere socialt skæve afgifter)

 • 0
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten