andre skriver

Klimaforskere understreger pointe: Uden drastiske reduktioner her og nu skyder vi over 1,5 grader-målet

Illustration: Lars Refn

Forskere fra det canadiske universitet Concordia kan gennem et litteraturstudie slå fast, at vi ingenlunde når målsætningen om en maksimal global temperaturstigning på 1,5 grader celcius med den nuværende klimapolitik. Det skriver forskerne i en videnskabelig artikel udgivet i Science. Klimaforskerne peger på, at de mange nationale målsætninger om nulemissionssamfund fra midten af dette århundrede ikke er tilstrækkeligt til at Parisaftalen. Det kræver derimod en her og nu opbremsning i udledningerne af klimagasser, så de reduceres med 43 procent frem mod 2030. Samme budskab kom IPCC med i forbindelse med deres seneste rapport.

Emner : Klima
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Catalan News Agency 8. aug 2022 13:38
Kabeltyveri stopper spanske højhastighedstog
via TV2 4. aug 2022 09:30
Vulkanudbrud på Island
via Det amerikanske energiagentur (EIA) 3. aug 2022 15:24 48
Batterier til det amerikanske elnet er dette år tredoblet
via Energy Supply 3. aug 2022 12:30 2
Siemens Gamesa varsler stor fyringsrunde
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Når det tages i betragtning, hvor mange brud der sker nu i forhold til de i forvejen utilstrækkelige ambitioner om at reducere udslippene, fordi verden er i krig og fordi de gamle sorte energiformer virker økonomiske her og nu, afslører modsigelserne sig mellem erklæringer og handling på problemet.

Det er ubehageligt, for det optræder samtidigt med en række andre store udfordringer for den fortælling om liberalisering, vækst, udvikling, som har været fremherskende siden afslutningen på anden verdenskrig.

I min optik virker det mere og mere åbenbart, at den store fortælling om "udviklingen" som udtryk for naturens indre nødvendighed, dvs. som forlængelsen af "evolutionen" i naturvidenskabelig/darwinistisk forstand, er ved at bryde sammen, og at det er den egentlige forklaring på, at vi lever under fake news-æraen.

https://www.google.com/search?q=evolution+...

 • 5
 • 10

Det kræver derimod en her og nu opbremsning i udledningerne af klimagasser, så de reduceres med 43 procent frem mod 2030

de omtalte klimaforskere bliver nok nødt til at se kendsgerningerne i øjnene:

The Netherlands said it would lift all restrictions on power stations fired by the fossil fuel, which were previously limited to just over a third of output. Berlin and Vienna made similar announcements on Sunday as Moscow, facing biting sanctions over Ukraine, cuts gas supplies to energy-starved Europe. "The cabinet has decided to immediately withdraw the restriction on production for coal-fired power stations from 2002 to 2024," Dutch climate and energy minister Rob Jetten told journalists in The Hague. The Dutch minister said his country had "prepared this decision with our European colleagues over the past few days".

https://www.france24.com/en/live-news/2022...

og måske (gen)optræne deres færdigheder i kamelslugning, en disciplin som der i en årrække ser ud til at blive stigende behov for! ;)

 • 9
 • 27

og måske (gen)optræne deres færdigheder i kamelslugning, en disciplin som der i en årrække ser ud til at blive stigende behov for! ;)

Du giver mig det indtryk, at du synes det er lidt sjovt at forskerne skal acceptere at vi næppe når i mål. Det er svært for mig at forstå. Det er jo ikke som om, at det kun er forkskerne det komme til at gå ud over, når vi krydser de 1.5C. Konsekvenserne af f.eks. klimaflygtninge og hårdere vejr vil ramme alle, høj som lav, næsten uanset hvordan vi som samfund vælger at gribe dem an.

 • 24
 • 6

og måske (gen)optræne deres færdigheder i kamelslugning, en disciplin som der i en årrække ser ud til at blive stigende behov for! ;)

Jeg tror bare ikke det hjælper på de akutte problemer at sluge kameler, for kamelslugning er en langstrakt proces der kan tage årtier.

Og inden den kan gå igang må politikerne opdage kamelen og det kan være svært hvis man kigger alle andre steder hen. Men derefter starter det med at ministeren tager en bid af kamelen og finder ud af at det er mere end han kan gabe over, så går han af og så må hans afløser forsøge at tage endnu en bid og sådan kan det fortsætte længe mens man gradvist vænner sig til at kamelen ikke er til at komme udenom og at den ikke går sin vej selv.

Så når langt om længe kamelen er slugt og geden barberet så kan den sagtens have stået i vejen for udviklingen i en menneskealder.

 • 3
 • 6

Hvor mange gange ville du selv bede børnene om ikke at lege med tændstikker i DIN lade?

Greta Thunberg er da blevet bedt om at lade være med at lege med vedensopinionen, men det hjælper ikke..... De rigtgie upolitiske forskere som Richard Lindaen, William Happer, har et helt andet på legen med tændstikker, som CO2 profeterne elsker - de ødelægger jo vores samfund med negligible effekter på klimaet. Som det blev sagt af en voksen om den artikel Ingeniøren refererer til:

"Read more (paywalled): https://www.science.org/doi/10.1126/scienc... I always find it amusing when doomsday predictions are paywalled, but I guess scientists have got to eat while they’re waiting for the end of the world.

The study claims 1.25C warming has already occurred, but look around you. Nothing bad has happened.

So now we’re expected to believe that extra 0.25 warming to reach 1.5C is going to make all the difference?

Given we have plentiful paleo evidence that periods much warmer than today were full of abundance and life, like the Eocene Thermal Maximum, during which our primate ancestors encountered such favourable conditions they spread across much of the planet, I’m not going to lose any sleep about the possibility of breaching 1.5C global warming."

 • 3
 • 15

De rigtgie upolitiske forskere som Richard Lindaen, William Happer

Lindzen og Happer er pensionerede professorer, der aldrig har forsket inden for klima.

De har begge stærke bånd til fossilindustrien.

Ovenstående er fakta.

Mit synspunkt er, at folk som ensidigt promoverer den slags humbug, enten må have en (økonomisk styret?) agenda eller være meget langt fra virkeligheden - læs: Ofre for en kult.

Given we have plentiful paleo evidence that periods much warmer than today were full of abundance and life, like the Eocene Thermal Maximum, during which our primate ancestors encountered such favourable conditions they spread across much of the planet,

Det er imho stupidt at sammenligne forholdene under Eocæn med nu. Jeg er sikker på (synspunkt), at tilbagevenden til de klimatiske forhold der vil betyde, at civilisationen som vi kender den, vil gå under.

Det kræver heller ikke megen googling at finde ud af, at perioden medførte masseuddøen af arter - og naturligvis var vandstanden omkring 80 meter højere end nu - i og med både Antarktis og Grønland var smeltede helt. Hvor mange af verdens nuværende befolking bor under kote 80? Hvor mange af verdens fødevarer produceres under kote 80?

Det kan så være, det vil være det bedste for planeten på sigt, men det er ikke temaet for kampen imod AGW.

Et link til en hurtig indføring i Eocæn maksimum

 • 11
 • 3

Jeg skal lige prøve at forstå din klimasorg Flemming, - mener du at vi er på vej til en havniveaustigning på 80 meter?

Troller du (igen) Hans Jørgen?

Nå, never mind: Nej, det mener jeg ikke, vi (umiddelbart) er. Men når nu "nogen" fremhævede det Eocæne temperaturmaksimum som en periode, hvor landene flød med mælk og honning, ville jeg da lige forsøge at perspektivere dette en smule.

Hvis du læser mit link, vil du se, at en af teorierne bage dette event er metanbøvser fra oceanerne pga. af disses opvarmning - og da havetemperaturerne jo stiger som følge af AGW, såehhh - hvem ved? Du kan dog roligt svine videre HansJørgen, det bliver ikke i din tid. I mit link fortælles jo, at selv om eventet indtrådte rapidly, så var det trods alt over nogle tudinde år. Det betyder også, at alle vi, der har skabt (og fortsat forværrer) den nuværende situaton, slipper for konsekvenserne - så det er egentlig udelukkende et spørgsmål om samvittighed - har du en?

 • 8
 • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten