Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Klimaforandringer kan sende ølpriser på himmelflugt

Illustration: Radeberger Gruppe KG, Frankfurt

Ekstrem varme og tørke kan i stigende grad ødelægge høsten af byg, som er den mest anvendte kornsort indenfor ølbrygning. Forskere fra blandt andet Peking University i Kina og University of California har undersøgt, hvor meget klimaforandringerne kan skade vores ølforsyning. Deres resultater viser, at verden i værste tilfælde kan miste op til 17 procent af bygafgrøderne inden for de næste 80 år. Resultatet kan blive prisstigninger på blandt andet øl.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"- Vi sad nogle forskere og kom frem til, at øl ville være et godt emne. Det er en kvalitetsvare, som folk i velhavende lande kan forholde sig til, siger Dabo Guan og fortsætter:"

Hvad kan vi mon skrive om, og kan det ikke tænkes at klimaforandringer vil have en negativ indflydelse. Bingo vi prøver med byg og øl, og den der leder skal nok finde.

Og så det sædvanlige: Kan miste, i værste tilfælde, osv. Og det er helt umuligt at forestille sig at bygdyrkning flytter til et mere gunstigt klima.

  • 3
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten