andre skriver

Kina opjusterer dødstal: Coronavirus nærmer sig Danmark

Illustration: Bigstock/Tyrannosaurus

106 mennesker i Kina er nu døde efter at være blevet smittet med det nye coronavirus, og i alt er mere end 4.000 blevet smittet. Det oplyser de kinesiske myndigheder tirsdag. Samtidig har virusset spredt sig, og der er for nylig bekræftet smittetilfælde i Japan, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Nepal, Vietnam, Canada, Saudi-Arabien, Singapore, USA, Frankrig og Australien. Sent mandag bekræftede de tyske sundhedsmyndigheder, at en mand i den tyske delstat Bayern var smittet med virusset, der menes at stamme fra et dyremarked i den centralkinesiske by Wuhan.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via CNBC 27. jan 2021 13:38
Boeing 737 Max må igen flyve i EU-luftrum
via Fyens.dk 27. jan 2021 11:28
Ansatte på hospital tester sig selv for corona
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Tilfældet i Tyskland viser, hvordan smitten kommer fra bærere af sygdommen, som ednu ikke selv udviser symptomer på at være syg. Potentielle smittekilder er således også smittede, som befinder sig i inkubationsperioden på 2 til 14 dage.

Den unge mand havde deltaget i et seminar, der blev afholdt af en tilrejsende fra Kina, som først begyndte at få det dårligt på vej hjem til Kina igen.

Sundhedsmyndighedernes udfordring med at finde frem til alle dem, der kan være blevet smittet i dette tilfælde, er overvældende! For hvor mange har den tilrejsende været i kontakt med, og hvor mange har potentielt smittede været i kontakt med siden den 19 jan., hvor seminaret fandt sted.

Tror det tidspunkt har meldt sig, hvor fx JPs perverse trang til at provokere (alene med det formål at demostrere sin demokratiske ret til det) står tilbage ren og utidig klamhed, også især her på vore bredegrader: https://www.information.dk/telegram/2020/0...

Hvordan ville man have det, hvis vi andre begyndte og skildre medarbejderne som islamfjentlige paludanskere, der lå og hostede lungerne op i grin over alle de døde kinesere, der iflg. deres fattige forstand var for langt væk fra deres virkelighed, til at kunne forklare blodet, lungerne og afføringen, der flød ud over gulvet på redaktionen?

Ville det være passende?

 • 7
 • 17

Lige nu sammenligner man JPs muhammedtegninger med dagens provokation af Kina: The Chinese embassy in Copenhagen is demanding that one of Denmark’s biggest newspapers apologise for a cartoon on the outbreak of a deadly virus, which it considers an insult to China, the Associated Press reports.

The chief editor at Jyllands-Posten, Jacob Nybroe, said the cartoon, which shows the Chinese flag with what resembles viruses instead of stars, did not intend to mock or ridicule China.

“We can’t apologise for something we don’t think is wrong,” Nybroe said on the newspaper’s website. “As far as I can see, there are two different types of cultural understanding here.”

The embassy expressed its strong indignation and said the cartoon, which was printed on Monday, was an insult to China and crossed the bottom line of civilised society and the ethical boundary of free speech and offended human conscience.

Jyllands-Posten was embroiled in a previous cartoon-related controversy in 2005 when it published 12 editorial cartoons depicting the Muslim prophet Muhammad, leading to protests around the world, including violent demonstrations and riots in some Muslim countries. (Theguardian.uk lige nu)

 • 4
 • 15

Har vi set toppen af isbjerget ?

Citat: " ..But the actual number of Chinese cases, including those not yet detected, is likely to be more than 25,000, said Vespignani, according to the analysis of the group coordinated by Northeastern.

And researchers at the University of Hong Kong (HKU) estimate that the number of actual cases has currently passed 40,000. .. "

Kilde: https://www.hongkongfp.com/2020/01/28/wuha...

toppen af isbjerget .....

https://www.bt.dk/samfund/mystisk-virus-sp...

 • 5
 • 0

Tegningen er totalt smagløs, og udtryk for absolut fravær af situationsfornemmelse.

Præsist!

Men man kan ikke se det selv.

Først, når man begynder at provokere JP med bagland på samme måde, så mister de deres sans for humor, så er det ikke sjovt længere.

Mette Frederiksen har skudt sig selv i foden, amputeret begge føder, ved at gå ud og forsvare JP i den her situation.

De fleste borgerlige medier forsvarer også JP.

Men det er ikke forsvarløse muslimer, som vi har at gøre med her, men dette århundredes kommende største politiske og økonomiske magt.

 • 8
 • 17

Tilfældet i Stockdorf: "Der Fall gilt nun als erste Mensch-zu-Mensch-Übertragung außerhalb Asiens. Anders als in anderen Fällen außerhalb Chinas erfolgte die Übertragung zudem nicht im Verwandtenkreis, sondern im Arbeitsumfeld – außerdem zu einem Zeitpunkt, als die chinesische Mitarbeiterin noch symptomfrei war. Ein längerer Kontakt von mehr als 15 Minuten von Angesicht zu Angesicht sei nach derzeitigem Wissensstand am gefährlichsten, erklärte Martin Hoch, der Leiter der "Task Force Infektiologie". So könne eine Tröpfcheninfektion erfolgen." Citat Der Spiegel lige nu.

Hvordan vil JP med bagland have det, når vi skildrer medarbejderne som islamfjentlige paludanskere, der ligger og hoster lungerne op i grin over alle de døde kinesere, der iflg. egen fattig forstand er for langt væk fra JPs virkelighed, til at kunne forklare blodet, lungerne og afføringen, der flyder ud over gulvet på redaktionen?

Ikke så godt! Man kan se det på alle de mundlamme og nedadvendte tomler:

 • 5
 • 16

De fleste borgerlige medier forsvarer også JP.

Det har intet med politik at gøre. Der er intet at gøre juridisk, lovgivningsmæssigt eller regulativt(udøvende magt). Det er en avis, så enten kan man købe den eller lade være. Måske er der nogen på de udemokratiske yderfløje der drømmer om statscensur eller statspresse. Men vi har ikke den kobling, heldigvis. De allerfleste danskere er ikke nazister eller kommunister.

 • 17
 • 3

at virussen antages at være opstået på et kinesisk fødevare marked uden den mindste fødevare hygiejne. Selv om kineserne spiser alt på to og fire ben undtagen borde og stole, så må der være grænser for deres sammenblandede opbevaring af fødevarer.

 • 7
 • 7

Man savner proportioner i hele denne debat. Dødstallet ser ud til at lægge ved 2-5 %? Men årligt på verdensplan dør 1,5 millioner af tuberkolose, som kan behandles men her er omverdnen helt stille. Der mangler virkelig nogle proportioner i denne debat.

 • 5
 • 7

.....om muligheden for, at den uønskede Coronavirus skulle være på vej til landet, er noget, der i stil minder om den information"komiske ALI " forsynede os med idet iraqiske TV, for en del år tilbage

 • 2
 • 10

Sådan er jeg nu helt sikker på at du ikke kan læse statistikken :) Virussen har en inkubations tid, og en recovery tid indtil patienten er rask. Altså er kurven forskudt, så dem du ser som kurerede nu var dem som allerførst blev smittet. Du skal sammenligne med dem der døde af det "1. hold".

Ja, det er åbenlyst, selvom jeg ikke eksplicit skrev det. Og over tid vil det udjævne sig og konvergere imod det rette forhold. Desuden vil der her i starten men også serne være sample-bias, da lettere syge og kurerede ofte vil være underrepræsenterede idet de ikke søger lægehjælp. Omvendt hvis sundhedsvæsnet bryder helt ned.....

Stadigvæk er forholdet mellem døde og kurerede officielt rapporteret noget værd at bemærke.

 • 2
 • 7

Dødelighed ifølge SSI ligger på 3-4 %. Så de 64 % er selvfølgelig helt i hegnet. Citat: De rapporterede smittede har haft symptomer på lungebetændelse: feber, tør hoste i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder. Inkubationstiden er 2-12 dage, i gennemsnit 7 dage. Smitteperioden kendes ikke, men det forventes, at den største risiko for smitte er efter symptomdebut, da dette gælder for andre coronavirus. Det er sandsynligt, at 2019-nCoV også kan give milde symptomer, der ikke nødvendigvis fører til undersøgelse og indlæggelse. Det reelle antal tilfælde kan derfor være større end det rapporterede. Det ser indtil videre ikke ud til, at 2019-nCoV er så alvorlig som fx SARS og MERS. Dødeligheden ser ud til at være lavere på ca. 3-4%, men der er mange usikkerheder ved alene at sammenholde antal døde med antal påviste tilfælde. Dødsfald rapporteret i Kina er hovedsageligt set blandt ældre personer eller personer med underliggende sygdomme. Dødeligheden for SARS og MERS var henholdsvis 10% og 35%. Kilde: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/c...

 • 7
 • 0

viser sig at være den første ud af de fire, som man nu ved er blevet smittet af en og samme smittebærer fra Kina i Tyskland. https://www.faz.net/aktuell/drei-weitere-c... Smittekilden havde ikke selv symptomer på at være syg i perioden hvor smittet er blevet overført til de fire, som nu er konstateret smittet i Tyskland, og de danske myndigheders krav om, at man skal have hoste, feber eller diarre, foruden at man skal have været i kontakt med nogen fra den region i Kina, hvor sygdommen tog sit udspring, før der er grund til at undersøge for smitte, afslører at det langt fra vil være alle smittede, som bliver opdaget.

Det kan blive meget vanskeligt at stoppe smittespredningen.

Håbet må i stedet knytte sig til det, at mange, især børn og unge, tilsyneladende ikke rammes særligt hårt af sygdommen, og at dødeligheden derfor begrænser sig.

Men sjovt er det ikke. JPs ansvarshavende redaktør hævder, at han slet ikke kan se det provokerende i den tegning, som nu sammenstilles med muhammedtegningerne i verdenspressen, er endten ude af stand til at læse udsagnsværdien af billedet eller også lyver han, fordi han godt ved at det er upassende.

Eneste reelle mulighed er den sidste. Det gør JPs performance dobbelt rådden.

 • 2
 • 4

Det er undeligt at man kan få fem tommelfingre nedaf for en kommentar om den offentlige udmelding om faren for Coronavirus ankomst til DK , når den allerede er her.! Jeg er sgu fornærmet....mildest talt

 • 2
 • 11

Feber, hoste og tegn på lungebetændelse. ja. Alt andet lige er det ikke sjældne symptomer hos danskere som helhed... Det er selvfølgelig hans rejsehistorik der gør at der ikke skal tages nogen chancer... men det er at løbe med en halv vind at erklære corona på forhånd.

 • 15
 • 0

Til folk der prøver at finde en imødekommenhed på den Kinesiske dominans (inden for snart alt og alle ytringer). Så prøv evt. at læse kommentarsporet her. Og hvis det er muligt at finde et eller andet sagligt eller fornuftigt (ud over de få kommentarer der ikke kommer fra Kina), så er der måske et lille glimt af håb for fremtiden. Ellers er det et fint indblik ind i den kinesiske folkesjæl.

https://mobile.twitter.com/jyllandsposten/...

 • 4
 • 0

Det er case fatality rate der pt. er 2-4%, altså hvor mange ud af de diagnostiserede der dør. Mortality er ud af den samlede population. Jeg har ikke kunnet funde nogen tal for hvor lang tid der går før folk erklæres raske. På det grundlag vil jeg ikke mene at det giver mening at sammenholde antal døde med antal kurerede.

 • 2
 • 0

Hvorfor er man egentligt så forhippet på, at rykke rundt på de mennesker der befinder sig i brandpunktet? Ville det - alt andet lige - ikke minimere muligheden for spredning, at lade dem blive hvor de er?

(Der er åbenbart nogle få danskere i brandpunktet for udbruddet, og sfl. er det ikke rart for dem og især deres pårørende)

 • 2
 • 0

Hvorfor er man egentligt så forhippet på, at rykke rundt på de mennesker der befinder sig i brandpunktet? Ville det - alt andet lige - ikke minimere muligheden for spredning, at lade dem blive hvor de er?

Der er to grunde.

Den første, den officielle, er at deres hjemland "naturligvis tager sig af dem".

Den anden og mere uofficielle, er at alle erfaringer gennem historien har vist at netop udlændinge er de allerværste til at prøve at stikke af fra karantæne-zoner og derefter rejse langt uden at sige hvor de kom fra og hvad der risikerer at smitte med.

 • 4
 • 2

Tror vi skal forbedre os på 2000-3000 smittede i DK - og at vi har forsynings- og private bolig koncepter, til at holde rigtigt mange i 14 dages frivillig hjemme isolation.

Nå... Det taenkte de nok på i Statsministeriet, for 10-20 dages siden. Mon ikke de har kendt til problemet siden 5-15 Dec 2019.

 • 1
 • 3

Danske og amerikanske myndigheder har mod bedre viden påstået, at coronaen alt overvejende kun smittede efter det tidspunkt, hvor den smittede opviste symptomer.

Det er og var igen misinformation, en information som skulle bruges til at lægge låg på i forhold til den her sygdoms sande karakter.

Nu begynder man at rette ind efter fakta, selv i USA: https://edition.cnn.com/2020/03/14/health/...

Komplet latterligt, og alt alt for sent!

 • 4
 • 6

For hvor mange har den tilrejsende været i kontakt med, og hvor mange har potentielt smittede været i kontakt med siden den 19 jan., hvor seminaret fandt sted.

Ok - 19 januar ved alle at smitte kan ske mellem "2 European".... Så fra den dag, bør sundhedsvæsenet stoppe Al rejse til naer udbruds områder. Så kommer tal fra Italien.... Og her burde sundhedsvæsenet råbe STOP for tur til Alperne....

Vi kan kun laere - hvis de som har fagviden deler den objektivt... Og at prøve at skjule tidligere fejl i sundhedsvæsenet... Det kommer ingen langt med.

I øvrigt interessant at laese debatter fra Jan - Feb 2020

 • 5
 • 5

Først nu, mere end 9 uger efter at der var meget klare indikationer på, at smittespredere ikke selv behøvede at vise klare symptomer, ændrer sundhedsstyrelsen på sine anbefalinger: https://www.dr.dk/nyheder/indland/sundheds...

Det jammerligt! Det kan simpelt hen ikke være nogen tilfældighed, at man har valgt at se stort på, hvad der også har været klart for andre myndigheder meget længe, fx de spanske.

D.24 februar frarådede EUs myndigheder at medlemslandene lukkede grænserne, det ville være alt for drastisk, påstod man.

De danske myndigheder kunne ikke engang finde ud af at forbyde rejser til de områder, som man allerede da vidste var de største smittekilder inden for EU, nemlig skisportrejser til Frankrig og Norditalien. (det ville være indskrænkning af den personlige frihed, noget som kun Kina kunne tillade sig)

Nu er grænserne lukkede og meget mere.

Det ville have været meget let at stoppe smittespredningen, men man valgte ikke at gøre det.

Nu påstår man fra Saudiarabernes SSI, at smitten ikke kan stoppes. Det er ikke engang sikkert og man pumper mørketallene op, for at legitimere den strategi, som man ikke kan forsvare eksplicit, uden at folk bliver sure over faktum, nemlig at folk er reduceret til forsøgskaniner for en sygdom, der muterer ret vildt og som er langt mere dødelig, end man foregøgler.

Det handler ikke kun om mangel på rettidig omhu. Det handler om forkastelig og løgnagtigt forsvaret strategi.

Hvis flertallet af danskere gik lidt tilbage og forholdt sig til de fortielser og fejl, som myndigheder, politikere og medier har gjort sig skyldige i, så ville hele korthuset vælte. Men ind til videre så støtter hele DK op om MF. Følger med på DR, og tror at vi er så dygtige sammen med de ansvarlige til at passe på os selv.

 • 4
 • 9

Det handler ikke kun om mangel på rettidig omhu. Det handler om forkastelig og løgnagtigt forsvaret strategi.

Hvis flertallet af danskere gik lidt tilbage og forholdt sig til de fortielser og fejl, som myndigheder, politikere og medier har gjort sig skyldige i, så ville hele korthuset vælte. Men ind til videre så støtter hele DK op om MF. Følger med på DR, og tror at vi er så dygtige sammen med de ansvarlige til at passe på os selv.

Du er lidt unuanceret .... Man har ikke tidligere vidst at der kunne være nogen særlig risiko forbundet med smitte fra folk der ikke viste symptomer. 1. Man har først de sidste par uger fået beviser for at folk godt kan smitte op til to dage før de viser symptomer. 2. De såkaldte asymptomatiske smittekilder som slet ikke viser symptomer er da også noget ret nyt. Som endda ikke er registreret særligt pålideligt vil jeg tro. Man tester for antistoffer i blodet og disse tests er ikke pålidelige. En tysk professor jeg så snakkede om fejl i 2 uf af 3 tests. Andre snakker om positive tests for antistoffer mod Coronavirus, hvor der ikke foreligger nogen infektion i den undersøgte overhovedet. Her er der tale om 1 ud af 3 tests der er fejlagtige....

 • 5
 • 6

Man har ikke tidligere vidst at der kunne være nogen særlig risiko forbundet med smitte fra folk der ikke viste symptomer.

25/1 :

https://www.scmp.com/news/china/society/ar...

Den henvisning du giver, handler om en familie som besøgte Wuhan og bagefter viste sig at have smittede medlemmer. Men artiklen viser ikke noget om at de der ikke havde symptomer faktisk smittede andre. Der er spekulationer om at det måske er muligt ..

Et af børnene der var med i Wuhan blev ikke smittet - mens hendes bror var beskrevet som "en omvandrende lungebetændelse" uden ydre symptomer. Mærkeligt at søsteren så ikke blev smittet, hvis der var stor risiko for det.

Det er en af flere artikler som altid spekulerer i mulige smitteveje. Baseret på en familie fra Shenzhen.

FraWuhan foreligger en rapport fra WHO eksperter der aflagde rapport efter 2 ugers rundrejse og observationer - fra omkring 1. Marts. Her fremhæves det at der ikke var konstateret nogen smittekæde fra børn til voksne. Men nok omvendt. Her havde man titusindvis af patienter som var undersøgt - noget helt andet end en familie..

Ovenstående viser bare at det er svært at sige noget om smitten så længe man ikke laver strikte studier med opfølgning og tests der viser præcist hvem der smitter hvem.

Det er muligt at finde/bekræfte smittekæden ved gensekventering af virsusserne, da man kan følge de mutationer som kommer hver gang der smittes (små mutationer ved overeførsel mellem smittede der ikke betyder noget for smitteegenskaberne tilsyneladende - efter det man kender til virussen - der kendes vist to hovedvarianter, som blev rapporteret som ret forskeliige i farlighed. Det har senere vist sig at det skyldes fejl i selve metodikken med at finde "farligheden")

Det er nemt at råbe op og pege på "myndighederne" som "skyldige i alt muligt", kan man vel konkludere...

 • 4
 • 2

Først nu, mere end 9 uger efter at der var meget klare indikationer på, at smittespredere ikke selv behøvede at vise klare symptomer, ændrer sundhedsstyrelsen på sine anbefalinger:

Hvis man havde fulgt nogle andre kvalificerede råd eller anbefalinger, så kunne det have været undskyldt. Men man havde absolut ingen, og gik direkte imod anbefalingerne fra WHO, som hele tiden har været de rigtige at følge.

Heunicke afviste at tage imod en stor sending testkits fra Sydkorea. Man ønskede ikke at teste i nødvendigt omfang for at opspore og inddæmme der, hvor det var muligt.

Man har nu lukket grænserne, og påstod at man ikke havde benyndigelse til at lukke af for traffik frem og tilbage mellem de veldefinerede smittesteder. Det passer ikke, man skulle bare have begrundet det på samme måde som de svenske myndigheder, som faktisk gjorde her med henvisning til forbudet mod at sætte folkesundheden over styr. At svenskerne så tager noget mere lempeligt på det nu, er en helt anden sag.

Det korte og det lange er, at de danske myndigheder har svigtet, der hvor de kunne have stoppet epidemien på nationalt dansk teritorium med meget få midler.

Man gjorde af hensyn til de aspekter af markedsøkonomien, som ligger i ruin nu.

Man ofrede folkesundheden til fordel for en globalisering som alligevel går under i disse timer.

Jyllandspesten og trumpeline klapper i smuk forening.

Man kender dem på de nedavendte.

Det er ikke bare en influenza. Langt over 50000 døde i EU!

 • 2
 • 7

https://www.theguardian.com/us-news/2020/a...

EU og USA har de fleste tilfælde nu, hvor antallet af døde er over de hundrede tusinde på globalt plan.

Tredjeverdens lande har ikke noget, der tilnærmeligt ligner pålidelige tal for døde eller smittede. Men i Ecuador er mængden af lig nu så stor, at myndighederne ikke har kapasitet til at hente dem ind.

Fattige lande, som er afhængige af eksport af olie, er dobbelt ramt. Samfund i de regioner kommer til at bryde sammen og konsekvenserne i form af flygtninge og terror er uoverskuelige.

Alt sammen fordi man mente, at det var alt for diktatorisk at lukke grænserne og diktere folk at tage de nødvendige hensyn.

Sygdommen ville slet ikke komme til os, vi kunne inddæmme de få tilfælde der ville komme og der var ingen grund til at udenrigsministeriet skulle fraråde folk at tage på skiferie i Frankrig og Italien.

Folk skulle bare tjekkes for, om de havde feber, når de kom hjem.

Sådan gik det med den frie verden, det globale marked.

Trumpeline og JP syntes det var sjovt at gøre grin med Kina i begyndelsen af året.

Nu vender de bare tomlen ned.

 • 1
 • 6

Rasime optrappes i Kina

https://supchina.com/2020/04/08/africans-i...

"So far in Guangzhou’s Yuexiu District, there have been just 16 confirmed cases of foreigners from African countries with COVID-19. But for the black community there, what’s more terrifying than the virus itself is the rising tide of discrimination driven by both coronavirus-fueled xenophobia and deep-rooted prejudice against black people in China."

Kan det udløse en vestlig forbruger boykot mod varer fra Kina?

 • 0
 • 5

Medierne i Tyskland havde forlængst fattet, at smittede, som ikke selv udviste symptomer på at være det, kunne smitte og man bliver ved med at grave i det: https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizi...

Hvorfor lukkede man systematisk øjnene for den viden, der handlede om hvor stor en udfordring det ville være at stoppe smitten her, hvor det endnu kunne have ladet sig gøre?

SSI og sundhedsstyrelsen fejlede. EU-kommissionen fejlede. (men de kommercielle medier har haft travlt med at klandre regeringen for, at den mod disse institutioners "faglige" fejlestimeringer lukkede samfundet ned)

https://www.google.dk/search?sxsrf=ALeKk03...

 • 0
 • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten