andre skriver

Kemikere risikerer bøde efter jysk brændstofeksplosion

Arkivbillede Illustration: Danish Space Challenge.

En kommende retssag skal afgøre, om raketklubben Danish Space Challenge skal betale en bøde for uforsvarlig opbevaring af kemikalier og gifte. Retssagen starter, fire år efter en eksplosion hvor tre mænd fra raketklubben kom til skade under et forsøg med at støbe raketbrændstof i en lade i Låsby. Det hjemmelavet raketbrændstof eksploderede, mens de var ved at blande det, og to af mændene havnede på hospitalet. Ifølge anklageskriftet opbevarede mændene 1.000 liter svovlsyre og 650 liter salpetersyre, 54 kilo aluminiumspulver og 50 kilo ammoniumperchlorat uforsvarligt i laden. Sammen med andre kemikalier, der blev fundet på stedet, ville det kunne bruges til fremstilling af 202 kilo eksplosivstof.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48 7
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Uha da jeg har flere liter klorin og diverse syrer i mit hjem, ligesom de fleste andre.

Det kan blive til jeg ved ikke hvor meget dødelig krigsgas. Får jeg også en bøde? Jeg er sikker på jeg også har noget acetone, brintoverilte mm der sikkert kunne blive til flere kg eksplosivstof. Må hellere søge tilladelse hos kommunen så min kæreste kan rense neglelak af.

Jeg er sikker på det ikke bliver opbevaret indelåst, utilgengæligt for børn jeg ikke har, eller forsvarligt i forhold til samfundet bereaukratisk nasserøve der kun bidrager negativt til samfundet = myndighederne.

Når myndighederne blander sig i sådanne sager er det somregel komplet til grin og yderst søgte argumenter der bliver fremført, af mennesker der ved absolut intet om hvordan samfundet rør sig, men man forstår samtidigt hvorfor samfundet og de ligesindede lande kun rykker ned af, eller vi kun har overskud i statskassen grundet skat på pensionsinvesteringer. Hvordan skulle vi ellers skabe penge, når vi gør vækst og udvikling umulig.

 • 4
 • 17

Sammen med andre kemikalier, der blev fundet på stedet, ville det kunne bruges til fremstilling af 202 kilo eksplosivstof

 • det er nyt for mig, at man skulle anvende eksplosivstof(fer) som drivmiddel til raketter!? ;)
 • 1
 • 10

Raketbrændstoffer er per definition eksplosive. Og det ligner ingen ting at glade privatmænd blander eller opbevarer farlige stoffer i de mængder. Man kan jo rydde en togstation - faktisk fire af slagsen, med alene det pulver, de havde liggende.

Svovlsyre og salpetersyre, hvis det er stærkt nok, må man slet ikke have som privatmand. Takket være privatmænd som de to her.

 • 3
 • 6

"Må hellere søge tilladelse hos kommunen så min kæreste kan rense neglelak af."

jeg gad godt se din kærestes negle, hvis hun skal bruge tilsvarende mængder som d'herrer fra raketklubben, som jo fik deres straf, og gudskelov ikke kom værre til skade end som så.

Naturligvis skal man behandle farlige materialer forsvarligt, men loven og bureaukratiet skal også balanceres, så vi ikke straffer alle syndere hårdt uanset graden af synd/uansvarlighed.

 • 0
 • 0

Svovlsyre og salpetersyre, hvis det er stærkt nok, må man slet ikke have som privatmand. Takket være privatmænd som de to her.

Bullshit at det er grundet disse. Det er ikke disse der har brugt eller har formål med at bruge stofferne til ondt formål som terror, det er bestemt heller ikke disse der har indflydelse på reglerne der gør basal udvikling umuligt i landet. Men du derimod lyder som en af de humaniora tosser der har den indflydelse uden at basal viden om at alt udvikling er farligt.

Du kan også rydde en hel togstation med et stik eller slag våben. Værktøj og køkkenredskaber skal da heldigvis ikke være låst inde endnu.

Med argumentet "private" mener du så det er det offentlige der er iværksætter og prøver at udvikle teknologi og et potentielt produkt?

Jeg har for længst droppet det produkt jeg arbejde på sidste år, en fuldt digitaliseret "explosive foil initiator" der ellers kunne løse problemet med at detonatorer og sprængstof bliver stjålet og brugt i Københavns gader, fordi hver enkelt detonator kræver en unik kode der bliver opbevaret separat.

Det tør jeg ikke fordi jeg de elektroniske komponenter og detonatoren i sig selv, kunne ligeledes bruges i masseødelæggelsesvåben, og der vil garenteret ikke gå et år, før PET kom på besøg igen, og jeg så blev anklaget for netop at besidde og fremstille komponenter der kan bruges i masseødelæggelsesvåben. Det er jo så dejligt nemt når man udelader det basale retsprincip omkring om man har noget godt eller ondt som formål.

Svovl og salpetersyre behøver ikke være koncentreret over "batterisyre" niveau(der så vidt jeg ved er lovligt) for at kunne bruges til nitrering og sprængstof produktion. Faktisk gør lavere koncentrationer processen mere sikker og lettere, dog langsommere. Så fint du lige udpensler idiotien bag reguleringen.

 • 3
 • 8

jeg gad godt se din kærestes negle, hvis hun skal bruge tilsvarende mængder som d'herrer fra raketklubben, som jo fik deres straf, og gudskelov ikke kom værre til skade end som så.

Du ville kunne producerer nok sprængstof til det ville svarer ca. Til en håndgranat ud af en standart størrelse flaske acetone(og hvis man ikke er amatør, nok et par håndgranater), derudover bliver død og lemlestelse kun begrænset af materialer brugt til fragmentering.

Hvis jeg selv skulle begive mig ud på sådan et spor ville jeg nok producerer noget der er mere sikkert og mere explosivt men lige så let at fremstille, af andre ting du ligeledes ville kunne købe lovligt uden begrænsninger men som jeg ikke vil nævne her.

 • 2
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten