close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Jo ældre lægen er - des højere er risikoen

En undersøgelse fra Harvard viser, at der er en sammenhæng mellem en læges alder og risikoen for, at hans patient dør. Forskerne har kigget på over 19.000 læger, og selvom risikoen kun stiger marginalt med lægens alder, så understreger undersøgelsen vigtigheden af, at læger fortsætter med at holde sig opdateret i løbet af deres karriere. Der blev i alt kigget på over 700.000 indlæggelser - alle for patienter over 65.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Energiwatch 26. apr 2018 09:20
Solcelleejere politianmelder energiministeren
via Politiken 26. apr 2018 07:22 3
Energiudspil vil gøre elregningen billigere
via JydskeVestkysten 26. apr 2018 07:57
Russere skal nærstudere amerikanske missiler fundet i Syrien

Desværre er studiet lige til skraldespanden. De kigger blot på diagnosen og en konkret liste med komorbiditeter uden at forholde sig til hvor stor variation der kan være i f.eks lungebetændelse eller hjertesvigt.
Selvfølgelig kan jeg selv behandle en simpel hjertesvigtspatient - men hvis jeg kalder dr. Kanters ned for at hjælpe mig fordi patienten er alvorligt syg er det jo ikke overlægens skyld at patienten dør.

  • 5
  • 0

Kan du uddybe lidt? Jeg har ikke læst den videnskabelige artikel så det er meget muligt at de reelt ikke tager højde for det, men i arstechnica artiklen står der "The stats are adjusted for a variety of variables, such as hospital mortality rates and severity of patients’ illnesses", altså at de har taget højde for hvor alvorlig sygdommen var. Men det er måske ikke gjort korrekt?

  • 1
  • 0

Der er ellers link direkte til artiklen i ars technica.
"We adjusted for patient characteristics(...) primary diagnosis (diagnosis related group), 27 comorbidities (Elixhauser comorbidity index22) (...)

De vælger primær læge ud fra hvilken læge der har sendt den største regning til patienten. (Det er jo USA - alt handler om regninger..)

"On average, 51%, 22%, and 11% of total part B spending was accounted for by the first, second, and third highest spending physicians, respectively."

Så den primære læge har i gennemsnit kun stået for halvdelen af patientens behandling, men hans alder får alligevel ansvaret for patientens død. Øh, what?

  • 1
  • 0