andre skriver

Japan bekræfter: Forurenet vand fra Fukushima skal ud i havet

Illustration: Pool-foto/ Karyn Nishimura

Der er snart ikke flere tanke tilbage til opbevaring af forurenet spildevand fra det ødelagte atomkraftværk Fukushima Daiichi, og det bliver snart nødvendigt at hælde en del af det radioaktive vand ud i Stillehavet. Det bekræfter Japans nye premierminister Fumio Kishida, skriver The Guardian. Ifølge det britiske medie er der siden marts 2011, hvor et jordskælv og en efterfølgende tsunami beskadigede Fukushima 1-værket, lagret over en million tons vand i 1.000 tanke. Vandet bliver pumpet ud fra kraftværket og behandlet efter ALPS-metoden, så det er mindre radioaktivt, men kan ikke renses fuldstændigt for alle radioaktive stoffer, herunder brint-isotopen Tritium. Planen om at hælde det ud i Stillehavet har mødt kritik fra særligt fiskere og nabolandet Sydkorea, men den japanske regering læner sig op ad eksperter, der vurderer, at det er forsvarligt, da det holder sig under grænseværdien for havvand på 60.000 Bq/L. Driftsselskabet Tepco vurderer, at stedet løber tør for ledig plads i slutningen af 2022.

Emner : Atomkraft
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Politiken 26. nov 2021 11:58 3
Emirates vil flyve på brændstof fra slam og madolie
via Nasa 25. nov 2021 12:10
Grønt lys for Webb-teleskop efter rystetur
via Danmarks Naturfredningsforening 24. nov 2021 16:51 3
Naturforening: Lynetteholm truer tudse
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det politisk kommercielt orienterede Japan var yderst økonomisk med sandheden lige fra starten af katastrofen. Tepco manipulerede, og sandheden kom kun drybvis til offentligehedens kendskab, fuldt ud som det skete under USSRs diktatur i Ukraine 1986, Tjernobyl.

De uhellige aliancer mellem atomindustriens megaøkonomiske og politiske aktør, Tepco, og resten af magteliten i Japan er gift for al troværdighed i fremstillingerne af udfordringer og løsninger i forhold til nedsmeltningerne i Fukushima, og selvfølgelig vil den nyvalgte japanske premierminister, Fumio Kishida, bruge al sin magt på at overbevise fiskere og omverden om, at det er ganske ufarligt, at lukke de millioner af ton radioaktivt vand ud i havet, når der nu ikke er andre muligheder. Hvad han ved og tror er straks mere tvivlsomt.

Samme Fumio Kishida kan ikke besluttet sig for, om der er politisk mønt at slå på sin deltagelse i Cop-mødet i UK. Så han ved ikke, om han gider komme. Hans tvivl er velbegrundet, for Japan har på trods af sit store mere eller mindre kuldsejlede atomprogram et gigantisk klimaaftryk. Japan er et af de mest klimabelastende lande i verden, så han risikerer at blive stillet i forlegenhed på mødet, hvorfor han sikkert bliver væk.

Alverdens magtelite er i bekneb. De gigantiske udfordringer, som verdens rige nationer har skabt for sig selv med sit ekstravagante overforbrug og ødelæggelse af livets betingelser, handler om mere end et teknisk fix, Wammens og Jørgensens selvfede win win scenarier.

Men selvfølgeligt er det godt for det mentale helbred at kaste sig ud i konkurrencen om, hvem der kommer først i en stor selvfed Tesla model Y eller byde ind med andre fix! Som insekterne har egoet det bedst ved at bevæge sig rundt i et ydre skelet, elektrisk eller fossildrevet. Men hvor privatbilismen pr definition er problemet, den truende adfærd, fordi de simpelt hen fylder for meget, er insekterne truet af menneskets sejrende livsstil, de udviklingstros adfærd.

Fortællingen om de bedst egnedes heroiske kamp for overlevelse på markedets eller junglelovens præmisser er ren ideologi, modsat Darwins udviklingslære, evolutionsteorien, der i sin oprindelige form står på videnskabens ideologisk neutrale sandhed.

http://arbejdsforskning.dk/pdf/art-192.pdf

  • 5
  • 19

Opløs en masse salt i vandet, så det bliver tungere end havvandet. Det meste vil så synke og kun meget langsomt blandes med det almindeligt radioaktive havvand.

P.S. Grænseværdien for havvand er åbenbart 60.000Bq/L. Hvad er havvands typiske niveau?

  • 4
  • 10

Japan er et af de mest klimabelastende lande i verden, så han risikerer at blive stillet i forlegenhed på mødet, hvorfor han sikkert bliver væk.

Ja, Japan er på en skidt 5. plads. Nummer 1 er Kina, nummer 2 er USA, nummer 3 er Indien og nummer 4 er Rusland. Sjovt nok alle lande med indbyggertal over 100.000.000. Stor befolkning = stor forurening. Surprice, surprice!

I forhold til deres befolkning er stinkende rige Qatar suverent det mest CO2 forurenende land. Qatar forurener mere per person end det dobbelte af det mest forurenende vestlige land.

Nummer 2 er Montenegro. Østeuropæisk, og ikke særligt rigt land.

Nummer 3 er Kuwait. Stinkende rig oliestat.

Nummer 4 er Trinidad og Tobago. Ikke en ligefrem rig stat, BNP pr. person på ca. det halve af Danmarks.

Nummer 5 er Arabiske Emirater. Stingende rig oliestat.

Så af de 5 mest forurerende lande er ingen af dem vestlige. 2 er relativt fattige. De resterende 3 er stinkende rige. Men klimaet vil de skide på selv om de har råd til at gøre noget ved det.

Men du Steen, falder naturligvis over Japan. Nummer 26 på listen. Fordi det er vestligt, demokratisk og kapitalistisk.

Og du vælger at gøre det i en artikel om atomenergi. Noget af den mest CO2 venlige energiproduktion.

Og du vælger at skrive nogen løj om Fukushima. Som om Sovietunionen ikke løj om Chernobyl som blev opdaget på Forsmark kraftværket i Sverige og børn i Frankfurt blev evakueret inden børn i Pripyat.

Du bruger mange fine ord, Steen, men din politiske holdning skinner igennem dine tekster som en præst der fortæller om bibelen. Helt ærligt, religiøs prædken er ikke det denne hjemmeside er her for.

Undskyld, jeg bedrager med ovenstående tekst fuld af fakta.

https://www.worldometers.info/co2-emission...

  • 20
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten