andre skriver

ITER sendt til tælling: Installerede nøglekomponenter skal gennemgå omfattende reparation

For at foretage reparationen er det nødvendigt at løfte et allerede installeret modul af reaktorkammeret ud og adskille det. Illustration: ITER

Byggeriet af fusionsreaktoren ITER er ramt af et alvorligt problem. Der er opdaget alvorlige defekter i den termiske afskærmning omkring allerede installerede dele af superledende magnetsystemer, der skal operere ved 3 K. Skaderne er så alvorlige, at dele af vakuumkammeret, der allerede er installeret, nu skal fjernes igen for at blive repareret. ITER's nye generaldirektør, Pietro Barabaschi, der overtog posten for nogle få måneder siden, oplyser, at konsekvenserne for omkostninger og tidsplan "ikke vil være uvæsentlige". Efter den officielle plan skulle ITER være i drift med sit første plasma i 2025. Det har længe stået klart, at denne tidsplan ikke holder. Pietro Barabaschi fortæller, at det eneste positive, der kan siges om skaderne, er, at de er indtruffet på et tidspunkt, hvor de kan rettes. Problemerne er beskrevet detaljeret i en længere åbenhjertig beretning, der kan findes på ITER's hjemmeside via linket nedenfor.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

... da visse personer på dette site er helt overbeviste om at man skal stoppe ethvert dyrt, komplekst og avanceret projekt og rive det ned og aldrig mere overveje det, hvis der opstår fejl på det.

;)

  • 2
  • 12
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten