andre skriver

Hver 3. coronasmittede har ingen symptomer, viser hemmelige tal fra Kinas regering

Illustration: kb-photodesign / Bigstock

En tredjedel af dem, der bliver smittet med corona, gennemgår et sygeforløb uden symptomer. Det viser ikke-offentliggjorte tal fra den kinesiske regering, som mediet South China Morning Post har fået fat i. Et sygdomsforløb uden symptomer kan være med til at øge smittespredningen, fordi det i sagens natur mindsker opmærksomheden på at blive hjemme fra arbejde som eksempelvis ansat i social- eller sundhedsvæsnet - eller på at isolere sig for ikke at smitte den nære familie - hvis man er syg helt uden f.eks. feber, muskelsmerter eller hoste. Ifølge avisen blev mere end 43.000 borgere i Kina teste positivt for Covid-19 i slutningen af ​​februar uden at de havde synlige symptomer, også kendt som et asymptomatisk forløb. De test-positive blev anbragt i karantæne og overvåget, men blev ikke inkluderet i det officielle tal for bekræftede coronatilfælde, som på det tidspunkt var ca. 80.000.

Emner : Medicin
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

JP er nok ikke garant for andet end det ideologisk betingede engagement. Derfor får Anders Fogh lov.

Anders Fogh gjorde i sin første nytårstale som statsminister opmærksom på, at han var gevaldigt træt af at skulle høre på videnskabelige råd og nævn på alle de områder, hvor han ville have lov til selv at definere sandheden i demokratiets navn.

Når man i artiklen, som der henvises til her på ing.dk, antyder, at det er misinformation fra kinesisk side, hvis man ikke har offentliggjort tallene for smittede, som ikke opviste symptomer, så er det måske rigtigt. Men, og det ved vi med sikkerhed, vi havde for næsten to måneder siden klokkeklare beviser på, at smittebærere ikke selv behøvede at udvise symptomer af betydning, og at mørketallet for smittede samt udfordringen med at inddæmme udbredelsen af sygdommen var langt større, end man indrømmede på daværende.

De danske myndigheder hævdede for ca. 2 måneder siden, at der ikke var grund til at teste eller mistænke nogen for at være syge, som ikke udviste symptomer. Man hævdede også på daværende, at det var meget lidt sandsynligt, at sygdommen overhovedet kom her til DK!

Det var stik imod alt, hvad man vidste allerede på daværende.

Det gode ved de her fora, er at man kan vise tilbage til det, som man kan huske og som man evt. selv har skrevet: https://ing.dk/andre-skriver/kina-opjuster...

Propagandakrigen og de forbandede løgne om egne svigt står afsløret for enhver, der bare tilnærmeligvis gider se lidt tilbage via bagklogskabens ulideligt klare lys.

Når jeg ser på alle de nedadvendte tomler, som jeg fik, når jeg gjorde opmærksom på, hvad man kunne vide og hvad der udfoldede sig allerede på daværende af ideologisk betinget misinformation på fx JP.dk, så kan jeg med ret sige, at dem kan i stikke op i jeres egen dertil indrettede.

Vore myndigheder har svigtet.

EU har svigtet ved at fraråde de tiltag, som er kommet alt for sent på det tidspunkt, hvor det ville have gjort en forskel.

Nu må vi bare håbe, at dødeligheden ikke bliver alt for høj.

At lortet ikke muterer til det, der er værre.

Og, så må vi lære af det grundforhold, at ideologer som Anders Fogh og JPs proselytter ikke via deres fri meningsdannelse kan ændre på naturen. Vil man vide noget om de udfordringer, som naturen, klimaet, menneskets påvirkning af sine livsbetingelser, stiller os over for, så skal man ikke gå til JP eller andre af de danske demokratistøttede forkæmper for en pervers ytringsfrihed. Så er det tilbage til de gamle dyder omkring objektivitet, intellektuel integritet og økonomisk uafhængighed på for forskningsinstitutionerne. Dvs. alt andet, end det Anders Fogh står for med sit had til forpligtende viden, det han fejlagtigt kaldte smagsdommere.

 • 26
 • 12

Ros til hende

Vi har brug for, at I passer på jer selv, for så passer I også på os. ANJA ALEXANDERSEN, SYGEPLEJERSKE

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaell...

Ja - og hvis transportministeren saetter hastighedsgraenserne ned med 10 km/t - så får han ros fra mig. Vi bliver nød til at se på alle de dele som kan aflaste sundhedsvæsenet og vores politi og ambulance vaesen.

 • 2
 • 9

Jeg er ikke så negativ til Anders - reelt vil jeg nok gerne have ham som Corona minister - fordi han i NATO var taet på KRIG's beslutninger... Nå det vil Mette F nok ikke.... ("humor")

 • 1
 • 13

KRIG's beslutninger

Det her har ikke så meget med krig at gøre. Det er snarere et socialt internt opgør, der handler om os selv, vores måde at gribe tingene an på.

I en krig samler den til enhver tid siddende nærmest pr automatik samfundet omkring sig mod den ydre fjende. Den her "fjende" er hverken god eller ond, den er ren natur. Vi kan ikke definere os selv som de gode stående over for en ond fjende, for fjenden er natur, vores og de livsbetingelser, som vi har skabt omkring os.

Det ser ud til at Trump scorer en masse opbakning i det amerikanske samfund for sin styring af krisen, hvilket igen siger mere om det informationsniveau, som den amerikanske befolkning befinder sig på, end om hans management. For han har om nogen svigtet som den frie verdens leder i den her situation. Hans scorer bl.a. på sin krigsretorik, altså en systematisk fordrejning af problemstillingen.

 • 14
 • 4

Videnskabelige råd

AFR tænkte f.eks. på aktivistisk fortolkning af 3. verdens menneskers rettigheder til velfærdsgoder i Danmark forklædt som videnskab

 • 0
 • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten