close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Havniveau stiger med højeste fart i 2.800 år

Havstigninger sker flere gange hurtigere, end Jorden har oplevet de seneste 2.800 år, viser nye studier. Frem til 1880 var variationer i havniveauet begrænset til 7,6 cm, men i det 20. århundrede alene steg verdenshavene med 14 cm. Forskerne forventer, at havniveauet i dette århundrede vil stige med mellem 28 og 138 cm.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Nature 20. apr 2018 07:53 5
Halvdelen af Great Barrier Reef er døet siden 2016
via DR 20. apr 2018 07:38
Kommuner undersøger ikke skoler for radon

Citat:
"Forskerne forventer, at havniveauet i dette århundrede vil stige med mellem 28 og 138 cm"

Der er jo kæmpe stor forskel på de foranstaltninger vi må tage hvis havene stiger 28 cm. eller 138 cm.
For slet ikke at tale om hvad Bangladish og Holland skal gøre.

Vi må have mere fakta på bordet, og spændet må indsnævres.

  • 2
  • 8

... om den økonomiske og politiske udvikling i løbet af dette århundrede og dermed de deraf følgende udledninger af drivhusgasser.

Givet en bestemt, velkendt udledningsprofil, vil usikkerhederne på effekterne på havniveauet være meget mindre end de 110 cm.

Men da man er nødt til at tage højde for, at den sociale, politiske og økonomiske udvikling kan forløbe på mange vidt forskellige måder i løbet af århundredet, opererer man med forskellige udledningsscenarier, som man så kører klimasimuleringer på. Og det er forskellen i disse udledningsscenarier, der giver anledning til størstedelen af usikkerheden i det endelig havstigningsestimat.

Så hvis du vil have "fakta på bordet og spændet indsnævret", må du argumentere overbevisende for, at vi de næste 80-90 år vil følge en helt bestemt global, økonomisk udvikling, og så finder du det udledningsscenarie, den svarer til, og kigger alene på resultatet af klimasimuleringer med det scenarie.

Lidt Wikipedia om de fire scenarier:

https://en.wikipedia.org/wiki/Representati...

Og et dansk link, der forklarer det lidt grundigere:

http://www.jenshvass.com/blog/2013/11/12/i...

  • 16
  • 2