close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

andre skriver

Havniveau stiger med højeste fart i 2.800 år

Havstigninger sker flere gange hurtigere, end Jorden har oplevet de seneste 2.800 år, viser nye studier. Frem til 1880 var variationer i havniveauet begrænset til 7,6 cm, men i det 20. århundrede alene steg verdenshavene med 14 cm. Forskerne forventer, at havniveauet i dette århundrede vil stige med mellem 28 og 138 cm.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Global Construction Review 18. aug 2017 13:53 19
Kina vil bygge 20 flydende atomkraftværker
via New Scientist 18. aug 2017 13:50 2
20 skibe i Sortehavet fik deres GPS manipuleret
via Herning Folkeblad 18. aug 2017 13:41 10
Bestsellers højhus kan blive op til 320 meter højt
Kommentarer (12)

Citat:
"Forskerne forventer, at havniveauet i dette århundrede vil stige med mellem 28 og 138 cm"

Der er jo kæmpe stor forskel på de foranstaltninger vi må tage hvis havene stiger 28 cm. eller 138 cm.
For slet ikke at tale om hvad Bangladish og Holland skal gøre.

Vi må have mere fakta på bordet, og spændet må indsnævres.

  • 2
  • 8

... om den økonomiske og politiske udvikling i løbet af dette århundrede og dermed de deraf følgende udledninger af drivhusgasser.

Givet en bestemt, velkendt udledningsprofil, vil usikkerhederne på effekterne på havniveauet være meget mindre end de 110 cm.

Men da man er nødt til at tage højde for, at den sociale, politiske og økonomiske udvikling kan forløbe på mange vidt forskellige måder i løbet af århundredet, opererer man med forskellige udledningsscenarier, som man så kører klimasimuleringer på. Og det er forskellen i disse udledningsscenarier, der giver anledning til størstedelen af usikkerheden i det endelig havstigningsestimat.

Så hvis du vil have "fakta på bordet og spændet indsnævret", må du argumentere overbevisende for, at vi de næste 80-90 år vil følge en helt bestemt global, økonomisk udvikling, og så finder du det udledningsscenarie, den svarer til, og kigger alene på resultatet af klimasimuleringer med det scenarie.

Lidt Wikipedia om de fire scenarier:

https://en.wikipedia.org/wiki/Representati...

Og et dansk link, der forklarer det lidt grundigere:

http://www.jenshvass.com/blog/2013/11/12/i...

  • 16
  • 2