andre skriver

Hård omgangstone på universitetet: Redeskidere, bavianer og illoyale

Illustration: Bygningsstyrelsen / Cubo Arkitekter

At tonen i forskerverdenen kan være hård, giver en artikel I Berlingske TIdende indblik i. Det drejer sig om en diskussion på Institut på Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet, som fik bestyrelsesformanden for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher, der i øvrigt selv er professor ved Aarhus Universitet ved interdisciplinary Nanoscience Center (iNano), til i en e-mail til universitetets rektor at kalde tre professorer for »redeskidere«, »bavianer« og »illoyale«. Selve den faglige diskussion, der går på, at en forskergruppe på instituttet drog forkerte konklusioner grundet en banal fortegnsfejl i et computerprogram, og der gik lang tid, før artiklen blev trukket tilbage, er efterhånden mindre interessant, end det indblik i forskerverden, som Berlingske TIdende opruller via en aktindsigt. De hårde ord blev ikke rettet mod de forskere, som begik en utilsigtet fejl, men mod de interne kritikere på instituttet, der mente, at man ikke gjorde nok for hurtigt at rette op på denne fejl.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Science 24. feb 2021 11:07 3
Californisk coronavariant bekymrer forskere
via Energy Supply 22. feb 2021 10:30 3
Hofor samler havvandsvarme- og køl i én stor energicentral
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ingen grund til at forhaste sig med at korigere fejl, tværtom hvis det gentages ofte nok, tror hovedparten på det, og det er så de andre som ikke laver fejl, som bliver ugleset og mister støttekronerne. Det store spørgsmål er bare om det er sådan man opnår en gunstig udvikling.

  • 7
  • 1

Om noget er Århus Universitet og deres institutters berettigelse faglighed, redelighed og åbenhed. Alle kan begå fejl og ingen skider mere i egen rede end et fjols der dækker over fejl og dermed undergraver instituttes berettigelse.

Man vil jo nok kigge ekstra kritisk på en ny opsigtvækkende rapport derfra. Tænk at Carlsbergfonden og universitet vil have sådan en bavian siddende.

  • 16
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten