andre skriver

Grøn sne breder sig på Antarktis

Illustration: Esa

Antarktis har fået grøn sne, efter alger har bredt sig over kontinentet, viser en ny rapport fra Cambridge University. Global opvarmning har ført til stigende temperaturer i området – i februar blev der for første gang målt over 20 grader -, og det har skabt mindst 1679 separate alge-blomstringer, som forskerne har fundet blandt andet ved hjælp af satellitbilleder fra satellitten ’Sentinel 2’ fra den europæiske rumfartsadministration. Ifølge forskerne kan algerne optage, hvad der svarer til den gennemsnitlige CO2-udledningen fra 875.000 benzinbiler i Storbritannien på et år.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
  1. februar målte brasilianske forskere 20,75 grader på øen Seymour Island ud for den nordlige del af Den Antarktiske Halvø, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det var første gang nogensinde, at temperaturen oversteg 20 grader omkring det normalt iskolde kontinent.

/ritzau/

Den brasilianske forsker har aldrig været på Seymor Island og Brasilien har heller ikke nogen forskningsstation på stedet. Temperaturen er blevet beregnet. WMO var da også klar med en udmelding et par dage efter for at undsige målingen (14-02-2020). Øen ligger 750 km sydøst for Argentina, men ca. 2.000 km fra Sydpolen. Sydpolarcirklen ligger på 66, 33 bredegrad, Seymor Island på d. 64. Det er ikke udsædvanlig med enkelte 'høje' dagstemperaturer i Antartiks.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten