Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Global CO2-udledning stiger for andet år i træk

Illustration: Martin Muránsky/Shutterstock

Igen i år ser det ud til at gå den forkerte vej med CO2-udledningen, viser to nye opgørelser. Således ventes udledningen i år at blive omkring 2,7 procent højere end sidste år, hvor den ligeledes var højere end året forinden.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Energistyrelsen 14. okt 2019 09:27
Styrelse gør 5G-test billigere
via CNN 14. okt 2019 07:32 17
Toyota lancerer ny brintbil
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Med fuld fart på den økonomiske vækst, som er identisk med ødelæggelsen af livsbetingelserne på planeten jorden, står 7500 000 000 individualistiske individer fast om vor tids falske udviklingsfortælling.

Fuldstændigt duperet af deres egen fortælling om sig selv som de bedst egnede
afslører de sig på den måde som evolutionens helt store fejlskud.

Hvis der kommer en tid efter denne, vil man stå over for spørgsmålet om,
hvordan så mange kunne tage så meget fejl?

http://www.arbejdsforskning.dk/pdf/art-170...

Jeg er stolt af, ikke at være del af mængden!

Kollektivet af individualistiske individualister er den største og farligste massebevægelse, som planeten jorden har set. Meld jer ud!

 • 7
 • 8

Berlingske tidende/Weekendavisen fortsætter den praksis, som har været så karakteristisk for de kommercielle mediers dækning af den her problemstilling, siden den blev defineret for flere generationer siden.

Man lader som om, det skulle være et demokratisk spørgsmål at afgøre, hvad der er videnskabeligt op og ned i forhold til problemet, menneskeskabt global opvarmning.

I virkeligheden gør B.T. sig skyld i systematisk misinformation, ved hele tiden at fremhæve folk som Svensmark og Lomborg, der for længst er underkendt videnskabeligt. Det er som om, at man tror, at sandheden ville blive en anden, hvis bare de miskendtes løgne bringes tilstrækkeligt mange gange.

Mediernes selektive omgang med referencerne, valgt og bragt af hensyn til kroniske problembenægtere som Niels V. J. og andre her på linjen, vidner om den patetiske overlevelseslogik, der definerer de kommercielle mediers tilgang til problemet.

Donald Trump figurerer i de demokratistøttede mediers fremstilling som selve ikonet over det, der kaldes fake news. Men de demokratistøttede kommercielle medier står selv bag en form for fake news, der om muligt er endnu mere usympatisk end Donald Trumps simple benægtelse af fakta.

Man gør sig skyld i en værre form for misinformation, end Trumps simple benægtelse, ved at lade som om den videnskabelige sandhed kan kvalificeres i en demokratisk politisk diskurs.

Jeg kaldte den slags for "misforståede demokrater" for snart et årti siden:
https://www.information.dk/debat/leder/200...

 • 15
 • 4

Steen:

valgt og bragt af hensyn til kroniske problembenægtere som Niels V. J. og andre her på linjen


Det der bekymrer mig mest, er at allerede to har tomlet op på tumpens indlæg.

Det kræver højest 5 minutter på google for at slå helt fast, at Svensmarks teori på ingen måde kan forklare klimatændringer i den takt, vi oplever nu.

Jeg har - som altid - særdeles svært ved at forstå, hvad der driver disse indlysende faktabenægtere. Er det så simpelt som "15 minutes of fame" eller er det blot simpelt trolleri. De da kunne indse, at deres ævl ikke holder til mållinjen?

Og ja: Sørgeligt at medierne kritikløst går med på den slags sludder - uden på nogen måde at lave bare en smule journalistisk fodarbjede og rent faktisk undersøge sagen.

mvh Flemming

 • 13
 • 5

Jeg har - som altid - særdeles svært ved at forstå, hvad der driver disse indlysende faktabenægtere. Er det så simpelt som "15 minutes of fame" eller er det blot simpelt trolleri. De MÅ da kunne indse, at deres ævl ikke holder til mållinjen?

Og ja: Sørgeligt at medierne kritikløst går med på den slags sludder - uden på nogen måde at lave bare en smule journalistisk fodarbjede og rent faktisk undersøge sagen.

mvh Flemming


Ja, man undres over motiverne, da visse typer af benægtere/trolls tydeligvis ikke er evnesvage, selv om den automatiske gentagelse af de samme tåbeligheder virker ubegavet. Jeg vil også blot gentage mig selv fra en anden nylig aktuel tråd- >>At der er tale om en sammensværgelse blandt klimaforskere er en, i det mindste implicit, antagelse. Dette fremturer Henrik Svensmark i øvrigt med i en kronik (med det sædvanlige indhold) i Weekendavisen denne weekend, med en henvisning til "Climate gate", med de lækkede emails og den debat der fulgte. Han oplever sig stadig som et offer i den sammenhæng, selv om alle er blevet frikendt for uredelighed eller det der er værre. Det er blandt andet ud fra den slags, at jeg tidligere har antaget et vist paranoidt islæt (fx vrangforestillinger) <iblandet selvhævdelse> hos bestemte typer af trolls som er nærværende i disse tråde. Hvis man ikke må sige det, så vil jeg alternativt sige, at der er nogle der ser noget der ikke er der (sammensværgelser) og ikke ser noget der er der (AGW).<< og vil her tilføje, at der er nogle der tror, at de er misforståede genier.

 • 5
 • 5
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten