andre skriver

Giftig røg indhyller Sydney efter nye skovbrande

Nye skovbrande i Australien har ført til, at storbyen Sydney blev indhyllet i tyk røg mandag aften og tirsdag morgen lokal tid. Det er stærke vinde, som har ført den tykke røg fra over 60 nærliggende brande ind over byen, og det har fået sundhedsministeriet i delstaten New South Wales til at udsende en advarsel. Røgen skulle indeholde ti gange så mange skadelige partikler som ved et farligt niveau. I alt er over en million hektar skov og opdyrket land i delstaterne New South Wales og Queensland blevet ødelagt i de seneste uger.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48 3
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Er der nogen, der kan fortælle mig, om der bruges tøris i forbindelse med skovbrande? Jeg tænker, at kombinationen af kulde og CO2 ville have stor effekt.

 • 3
 • 1

Bruges primært som brandslukning i el-installationer.

Naturbrande slukkes bedst med vand og især vandbombning fra fly og helicopter.

TørIs er meget svære at producerer og håndterer end vand, og vil være meget kompliceret til vandbombning. Mange Vandbombefly genoplader med vand ved, ved simpelhen at flyve lavt over en vandmasse og stikke en snabel i vandet.

Helicoptere gør det oftes med en "spand" der oplades ved at dyppe den i en vandmasse, sågar fra swimmngpools.

Mvh. Michael Fos. Uddannet Røgdykker og Brandmand fra Flyvevåbnet.

 • 6
 • 1

Mvh. Michael Fos. Uddannet Røgdykker og Brandmand fra Flyvevåbnet.

Michael Fos er en falsk profil. Der er også 2 "fake" profiler på Facebook med navnet Michael Fos. Ingen venner og konstruerede eller "lånte" billeder. Kun indlæg om atomkraft. Det må være tiden for redaktionen at komme på banen og få ryddet op

Men vi ved fra mange indlæg før, at alderen er 60 år, at der drives fritids skovbrug og nu altså at han er uddannet røgdykker og brandmand ved Flyvevåbnet.

For første gang føler jeg et vist fællesskab.

Men bortset fra det, så er naturbrandene i Australien så omfattende, at alle tiltag må være velkomne. I gammel tid var der brandbælter i hede- og nogen skovarealer. Med tanke på de markante klimaændringer er det næppe nok, at være "på bagkant" med slukningsudstyr. Der skal også tænkes forebyggende og planlægningsmæssigt.

mvh Jakob udannet ingeniør, økonom og - røgdykker og brandmand ved Beredskabskorpset.

 • 5
 • 3

Det må være tiden for redaktionen at komme på banen og få ryddet op

Jakob - jeg kan ikke hidse mig voldsomt op over, hvis Michael konsekvent bruger Fos i stedet for Foscolo, og det er en bruger, han har brugt de sidste mange år.

Derfor vil jeg foreslå at man ændrer klausulen fra: "Du skal benytte dit rigtige fulde navn" til: " Du skal benytte dit rigtige fulde navn eller det du bruger normalt på dit arbejde"

At manden er en pestilens ved at spame alle VE-tråde med KK-spam, kan der ikke siges nok imod

 • 4
 • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten