andre skriver

Geologer mener at have fundet verdens ældste fossiler

Geologer har fundet over 3,7 milliarder år gamle sten på Grønland, som de mener, beviser liv. Gør de det, er det de ældste fossiler nogensinde fundet på Jorden, der dermed kan give ny indsigt i livets oprindelse.

Emner : Geologi
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Energiwatch 28. okt 2020 09:58
Ørsted hæver resultatet med ti milliarder
via Finans 27. okt 2020 08:50
Grundfos får ny administrende direktør
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det videnskabeligt kvalificerede tidsperspektiv er under forvandling.

Livet begyndte stort set samtidigt med, at betingelserne var der, hvorfor det ikke er så usandsynligt og uforklarligt et fænomen, som man hidtil af mere eller mindre religiøse grunde har foretrukket at se det. Vi er slet ikke så enestående, og verden mister nok ikke så meget, ved at vi smadrer vore egne betingelser.

Geologien har nu også givet os vor egen geologiske tid.

Rammen for den sociale selvbeskrivelse giver genlyd i de lødige medier (de findes stadig): http://elpais.com/elpais/2016/08/31/cienci... http://www.nature.com/nature/journal/vaop/...

Det er ekstremt ubekvemt for nogle, at deres succes er menneskehedens største problem, og det lader sig ikke forene med den store fortælling, som medierne lever af og på. De ved, at deres overlevelse på markedet ikke er forenelig med respekt for fakta, de ved, at det at de må have tungen op i røven på de rigtige, for at overleve, på ingen måde er befordrende for menneskehedens ve og vel. Alligevel så gør de det!

https://www.theguardian.com/environment/20...

Den postfaktuelle æra - som indfandt sig for længe siden i de kommercielle medier, der nu må tage sin egen medicin af Donald Trumps hånd - har domineret italesættelsen af menneskehedens indflydelse på sine livsbetingelser siden man fik viden om den.

Lugten af fordærv hænger i luften. Menneskets epoke i egen osteklokke!

  • 0
  • 0

Livet begyndte stort set samtidigt med, at betingelserne var der, hvorfor det ikke er så usandsynligt og uforklarligt et fænomen, som man hidtil af mere eller mindre religiøse grunde har foretrukket at se det.

Altså hvis Gud skabte hele universet på 7 dage, så man også sige at livet er opstået rimelig hurtigt efter at muligheden er opstået :) Det hænger så ikke helt sammen med skabelse af manden (og senere kvinden) men nu skal vi jo ikke hænge os i detaljer :)

  • 0
  • 0

....det var elektrikerne der lagde ledningerne ud :)

Der har levet dinosaurusser, tyrannosaurusser og mange andre uddøde livsformer før mennesket. De er forsvundet af årsager som man mener at kende til.. men som man stadigt diskuterer.

Det moderne menneske....homo sapiens ... har man kendskab til i omkring 35000 år. men først for ca. 8000 år siden begyndte de første organiserede samfund at vise sig her på Jorden. De fleste er opstået og forsvundet igen, men mennesket er besat af en "tyrkertro" på, at de bliver de sidste overlevende på denne planet.......er det ikke lidt naivt?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten