close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Genstart af 40 år gamle reaktorer i Belgien vækker bekymring i nabolande

De belgiske reaktorer Tihange 2 og Doel 3 skal efter planen genstartes efter en længere reparationspause, men genstarten af de aldrende reaktorer huer ikke nabolandene Tyskland og Holland. Byer fra begge lande overvejer at gå rettens vej for at få lukket reaktorerne, og Tyskland har erklæret, at de vil sende egne eksperter til Belgien for at inspicere kraftværkerne.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 20. jun 2018 08:01
Overskuddet daler kraftigt hos Zenvo
via Ars TechnicaASA 20. jun 2018 07:38
USA: Rumaffald er et problem, som behandles

Tihange 2 og Doel 3 har allerede været i drift gennem et stykke tid nu. Måske var det noget for fagbladet Ingeniøren at beskrive den anvendte godkendelsesproces baseret på konservative antagelser, destruktive tests af lignende legeringer og nye teknikker til ultralydsundersøgelser? Materialedefekter og dårlige svejsninger findes overalt, senest i en række vindmøller. Det rammer nok jeres målgruppe bedre end The Guardians politiske skriv.
http://www.world-nuclear-news.org/RS-Elect...

Tihange 2 og Doel 3 er begge fra 1982, og således ikke nær den politiske grænse på 40 år. De to reaktorer med 40 års drift der omtales er Doel 1 og Doel 2, de har fået den levetiden forlænget med 10 år. Med en tilhørende årlig beskatning på 150 million kroner. Reaktorerne er godkendt af de gældende tekniske myndigheder.
http://www.world-nuclear-news.org/RS-Belgi...

  • 6
  • 3

Storbritannien og Belgien sætter deres 1GW Nemo-kabel i drift i 2019, om 3 år.

Storbritannien er derudover i gang med et 1,4 GW kabel til Norge (2020) og et 1,4 GW ditto til Danmark (2022).

Jeg tror ikke de store, centrale kraftværker kan konkurrere med den billige vind- og vand-kraft, der kommer til at flyde gennem disse kabler.

Så med diverse forsinkelser pga. retssager og andet, så tror jeg løbet er kørt for de aldrende belgiske atomkraftværker.

Og Englands Hinkley Point C kommer heller ikke til at give meget mening.

  • 12
  • 1