Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Genomgigant i prisrekord: Kun 100 dollars for hel-genom-sekventering

Illustration: vchal/Bigstock

Prisen på hel-genom-sekventering ser nu ud til at få endnu et nøk nedad. For et årti siden kostede det omkring 50.000 dollars, og i dag koster en sekventering af et fuldt genom omkring 1.000 dollars. Men nu siger en af verdens to store spillere, kinesiske BGI Group, at de er i stand til at sekventere for kun 100 dollars. Hidtil har den høje pris på hel-genom-sekventering betydet, at man ofte nøjes med at analysere en mindre del af genomet - nemlig de omkring 50 mio. basepar, som man ved har indflydelse på omkring 5.000 arvelige sygdomme. Med med hel-genom-sekventering kan man lede efter genfejl i de resterende 99 procent af genomet. På Rigshospitalet i København købte man i 2017 udstyr fra BGI's amerikanske konkurrent Illumina. Udstyret bruges både i forbindelse med dianogsticering, behandling og forskning og kan sekventere dna fra 8-48 patienter på en gang. Sekventeringen tager 40-44 timer, fordi hvert genom skal køres sekventeres mindst 40 gange. BGI Group hævder at deres nye fuldautomatiske setup vil kunne analysere omkring 100.000 patienter på et år.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via TV2 27. mar 2020 07:57 4
Spanien sender 9000 testkits tilbage til Kina
via Finans 27. mar 2020 07:56
Kunder aflyser byggeordrer på grund af corona
via Berlingske 26. mar 2020 16:16 25
2000 forskere kritiserer svensk coronastrategi
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

det bliver obligatorisk at levere sit sekventierede DNA under dække af at vi således kan få de helt rigtige produkter/mad/kosmetik etc. som ikke gør netop os syge da de er speciel designet til den enkelte....

...og som tilfældigvis deles med forsikringsselskaber, det offentlige etc. for at sørge for at man betaler det "man skal" svarende til den risiko man er for systemet.

Fagre nye (måske ikke så rare) tider...

  • 7
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten