Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Fukushima-kraftværk: Operatør igangsætter arbejde med at fjerne brændstof

Illustration: Industrial Man / Bigstockphoto.com

For første gang siden Fukushima-ulykken i Japan er man begyndt at fjerne brændstof fra kraftværket. En tsunami var i 2011 skyld i, at tre af værkets reaktorer nedsmeltede, og nu er Tokyo Electric Power Co, operatøren bag det ødelagte kraftværk, så småt begyndt på at fjerne de 566 brugte og ubrugte brændstofenheder. Brændstoffet herfra er opbevaret i nedkølingstank nummer tre, der er placeret tæt ved en af de nedsmeltede reaktorer. Ifølge Tokyo Electric Power Co. vil det tage omkring to år at få færdiggjort arbejdet med tank nummer tre. Efter endt arbejde vil man begynde på at fjerne det smeltede brændstof inde fra selve reaktorerne. Man forventer, at det samlede arbejde med oprydningen af Fukushima-kraftværket kan tage op til 40 år.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Politiken 17. okt 2019 07:33
Lufthavnen i Hamborg åbner igen efter bombefund
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det har INTET med sagen at gøre, at tsunamien i Japan krævede direkte ofre.
Eftersætningen i Ritzau’s artikel, som kritikløst bringes af Berlingske, og UDEN kommentar linkes af ing.dk, er et eksempel på DÅRLIG formidling - omend ikke fake news.

  • 2
  • 10
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten