Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Fransk miljøstyrelse: Nye atomkraftværker giver ikke økonomisk mening

Illustration: Remi Jouan/Wikimedia

Det kan bedre betale sig at investere i vedvarende energi end i nye atomkraftværker. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra den franske pendant til Miljøstyrelsen, Ademe. »Det vil kræve 30-45 mia. kr. i offentlig støtte at bygge en EPR-reaktor i 2030,« vurderer rapportens forfattere, som også sætter prisen for at udvikle en ny 24 GW EPR-reaktor til 290 mia. kr. Adema forventer, at prisen for vedvarende energiproduktion vil falde fra 750 kr. per MWh i dag til at lægge i et spænd mellem 240 og 600 kr. per MWh i 2060. Derfor anbefaler rapporten, at man øger VE-andelen af energiproduktionen til 85 procent i 2050 og 95 procent i 2060. Den franske præsident, Emmanuel Macron, bad i november energiselskabet EDF om at udforme en plan for bygningen af flere EPR-reaktorer.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Engineering News 25. mar 2019 14:23
Sydafrikanske byggeprojekter presses af bander
via Ars Technica 25. mar 2019 13:08
Spøjs Sikorsky-Boeing heilkopter er på vingerne
via AINonline 25. mar 2019 07:52
Airbus gennemfører levering til skib med drone
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"prisen for vedvarende energiproduktion vil falde fra 750 kr. per kWh i dag til at lægge i et spænd mellem 240 og 600 kr. per kWh i 2060" hvis det er prisniveauet i Frankrig er ikke noget at sige til at de trækker i de der gule veste.

  • 6
  • 2

VE energi har mange gange højere total system cost end atomkraft

Jeg går ud fra du tænker på den her

https://www.oecd-nea.org/ndd/pubs/2018/729...

Du kom bare til at skrive "total system cost" i stedet for "grid level system cost", hvorved du desværre er kommet til at skrive noget der er fuldstændig forkert.

Ovenstående studium lavet af "Nuclear Energy Agency" når i øvrigt frem til at a-kraft er dyrt og modsiger dermed ikke den franske miljøstyrelse.

  • 7
  • 1