Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
andre skriver

Fransk miljøstyrelse: Nye atomkraftværker giver ikke økonomisk mening

Illustration: Remi Jouan/Wikimedia

Det kan bedre betale sig at investere i vedvarende energi end i nye atomkraftværker. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra den franske pendant til Miljøstyrelsen, Ademe. »Det vil kræve 30-45 mia. kr. i offentlig støtte at bygge en EPR-reaktor i 2030,« vurderer rapportens forfattere, som også sætter prisen for at udvikle en ny 24 GW EPR-reaktor til 290 mia. kr. Adema forventer, at prisen for vedvarende energiproduktion vil falde fra 750 kr. per MWh i dag til at lægge i et spænd mellem 240 og 600 kr. per MWh i 2060. Derfor anbefaler rapporten, at man øger VE-andelen af energiproduktionen til 85 procent i 2050 og 95 procent i 2060. Den franske præsident, Emmanuel Macron, bad i november energiselskabet EDF om at udforme en plan for bygningen af flere EPR-reaktorer.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Rådet for Sikker Trafik 18. jan 2019 16:08 2
Antallet af trafikdræbte falder ikke længere - flere tilskadekomne
via Københavns Universitet 18. jan 2019 14:05
Penkowa får ikke sin doktorgrad tilbage
via Energiwatch 18. jan 2019 07:56
Dansk projekt: Elbiler kan allerede støtte elnettet
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"prisen for vedvarende energiproduktion vil falde fra 750 kr. per kWh i dag til at lægge i et spænd mellem 240 og 600 kr. per kWh i 2060" hvis det er prisniveauet i Frankrig er ikke noget at sige til at de trækker i de der gule veste.

  • 6
  • 2

VE energi har mange gange højere total system cost end atomkraft

Jeg går ud fra du tænker på den her

https://www.oecd-nea.org/ndd/pubs/2018/729...

Du kom bare til at skrive "total system cost" i stedet for "grid level system cost", hvorved du desværre er kommet til at skrive noget der er fuldstændig forkert.

Ovenstående studium lavet af "Nuclear Energy Agency" når i øvrigt frem til at a-kraft er dyrt og modsiger dermed ikke den franske miljøstyrelse.

  • 7
  • 1