Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard
Det var da mærkeligt! De fortæller da ellers altid, at det ikke forurener eller påvirker omgivelserne.....
200gange over normalen på hvad, et atom per m3?
Og 14% under grænseværdierne for at kunne være radioaktivt affald, lyder egentligt heller ikke af særligt meget da den grænse vel er nærmest 0.
Artiklen lyder så useriøs og utroværdig at man ikke engang gider tjekke studiet igennem for at se om det bare er journalisten der har spist en af de sjove kager...
Behøver den femhæves af ing.dk som noget interessant?
"we document multiple lines of evidence that indicate the legacy of unconventional oil-and-gas wastewater disposal has impacted stream sediments and porewater [groundwater] on a watershed-scale.”
Er det ikke EPA der har brugt samme sætning?
Og igen påstået radioaktivitet at være det værste der findes, selv om det findes over alt. tungmetaller og hormonforstyrrende stoffer er da værre.
200 m før et spildevandsbehandlingsanlæg, så der er altså en kontrolleret flod.
Minedrift efterlader da også end del "radioaktivt" affald. Mon ikke det gælder de salthorste der skylles ud i Limfjorden, bare for at kunne lagre lidt gas.
Fracking er en naturlig konsekvens af et hårdnakket nej til A-kraft. Der udledes meget skadeligt ved fracking og det radioaktive er formentligt næsten ufarligt – i sammenligning.
Hvis du graver ud til et fundament på Bornholm, kan du vist også komme i karambolage med strålingsmyndighederne. Jeg ved ikke helt hvordan de undgår, at det fragtes til Risø i blybeholdere. Måske nogle har indset at bornholmere ikke falder døde om af strålesyge alligevel.
Der er sådan set ikke noget nyt i artiklen. Jordskorpen indeholder radioaktivt materiale som uran og thorium, og ved henfald af disse stoffer dannes radioaktive stoffer ved henfald. Hvis man flytter jord eller oppumper olie, vand eller luft fra undergrunden, så vil der være radioaktivt sediment eller gassen radon med. Hvor sedimentet aflejres og hvor undergrunden indeholder særligt meget naturligt radioaktivt materiale (NORM) vil det aflejrede være radioaktivt, og kan overskride opsatte grænser. Dette kan også ske ved naturlig transport af sediment.