Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Foto viser dansk by, hvis CO2-udslippet fortsætter som nu

Illustration: Arne Bramsen / Bigstock

Flere danske byer er begyndt på at kystsikre. Men i dele af landet vil havstigning ændre landskabet. Seden Strandby er et af de steder, der vil mærke forandringerne. TV 2 Nyhederne kan vise et foto af, hvordan byens møde med havet ser ud nu - og hvordan det vil se ud ved en mulig havstigning.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Universe Today 17. okt 2019 12:08
Boret på Mars-lander har vristet sig fri igen
via The Guardian 17. okt 2019 11:57 1
Nasa viser ny rumdragt frem til kommende måne-mission
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er da synd for borgerne i Seden Strandby, at de har lagt byen i strandkanten ud til Odense fjord.
Derefter går det galt, fordi regeringens klimaaftale og Paris aftalen kobles sammen med vandproblemerne i Seden Strandby.
"Seden Strandby er et af de steder i Danmark, som kommer til at mærke mest til klimaforandringerne, hvis ikke Paris-aftalen bliver overholdt."
Sebastian Mernild er altid god for lidt panik: "Hvis udledningerne fortsætter som i dag, så viser den seneste forskning, at det er meget sandsynligt med en vandstandsstigning på 1,5 meter, fortæller Sebastian Mernild. (i 2100)"
Hvis man ser på havmålinger fra nærmeste station, Slipshavn med målinger fra lige før 1900, så er en lineær fremskrivning bedste bud med ca. 1mm/år. Det kan måske blive lidt mere hvis man forudsætter at stigningstakten vokser, men det bliver måske kun 50% til 100% mere. Sebastians 1,5m kræver helt andre forudsætninger og gætterier. Prøv at forestille jer 15mm/år i stedet for 1mm/år.
Det andet problem i artiklen er, at Danmarks og Parisaftalens CO2 reduktioner skulle ændre noget videre, når Kina, Indien og Afrika ikke er med til at reducere.
Hvis CO2 styrer vandstanden i Seden Strandby, så bør de bygge diger, men staten har sikkert ikke pengene, for de er brugt på reducering af danmarks CO2 udledning.
Jamen stormfloder. De månedlige målinger viser ikke nogen synlig tendens i maksimum værdierne, og Odense fjord kan vel ligesom Roskilde fjord komme ud for uheldige vindretninger.

  • 5
  • 4

Det er da synd for borgerne i Seden Strandby, at de har lagt byen i strandkanten ud til Odense fjord

- men det ser da heldigvis ud til, at der er hjælp på vej:

Efter vedtagelsen af Risikostyringsplanen af byrådene i Kerteminde, Nordfyn og Odense kommuner er dige- og sluseprojekter de vigtigste indsatsområder for at afværge potentielle store omkostninger som følge af ekstreme højvande.
Risikostyringsplanen indeholder en række projektforslag, som ved gennemførelse vil forbedre højvandssikringen i Odense Fjord. Der er beskrevet flere projekter for etablering af diger langs fjorden i Odense Kommune ved Lumby inddæmning, motorbådshavnen ved Stige, Seden Strandby og Færgevej ved kanalen. Desuden er der projekter for sluser enten ved Gabet, Vigelsø eller ved Stige Ø...

https://www.odense.dk/-/media/images/borge...

  • 1
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten