andre skriver

Fortrolig liste freder STEM-uddannelser fra udflytning

Illustration: Mikael Koch, Træinformation

Blandt andre STEM-uddannelserne (tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, *red.*) ser ud til at gå fri fra udflytningsplanerne for videregående uddannelser. Det skriver Politiken på baggrund af en liste over uddannelser, der indgår i et fortroligt udkast til en rammeaftale på området. Listens store omfang betyder, at der er meget få uddannelser tilbage til at deles om udflytningerne, hvilket får Danske Studerendes Fællesråd til at mene, at udflytningsplanerne helt bør droppes. Det skyldes blandt andet, at der i organisationens øjne kunne findes lige så gode argumenter for at undtage de øvrige uddannelser. Forhandlingerne om regeringens plan ’Tættere på – flere uddannelser og stærke lokalsamfund’ finder sted i disse dage.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Reuters 30. jul 2021 08:43 2
Russisk Nauka-modul er nu koblet på rumstation
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Listen viser jo kun hvem vennerne er og hvem man ikke vil pisse for meget af. Denne liste viser jo at når det kommer til uddannelse så har ingen politiker på tinge evnen til at tænke i en større sammenhæng. Skal der ryddes på og ændres i uddannelser så starter men i 0. Klasse og tænker et sammenhængende system ikke som i dag et kludetæppe af panikløsninger, venner og fjender og politiske studehandler. Se på antallet af STX elever... er der virkelig SÅ mange SÅ kloge bolige hoveder i DK? og er der i så fald brug for så mange? ( nej til begge) Er STX ikke i virkeligheden en dårlig udgave af den gamle realskole? og burde det faglige niveau ikke ind under folkeskolen? Hvor er erhverslivet når det kommer til lærepladser? hvor er... ja at flytte lidt ud her og der uden at hisse for mange op og lappe lidt her og der .. det er åbenbart planen de næste mange år... "same procedure as last year... as every year.."

  • 7
  • 1

Så 150 ingeniør uddannelser i 11 byer er for lidt? hertil kan så ganges med specialeretninger dog i færre byer.

Hvis noget skal ske, så er det en koncentration af basisuddannelserne, bredere, mere forudsigelig grunduddannelse. Optagsbegrænsninger kunne gøres udfra jobcentrenes erfaringer eller dimitendledigheden kunne afgøre den fremtidige værdi af taxameteret eller 6 måneders dimitend ledighed betød at skolepengene skulle betales tilbage til staten

  • 2
  • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten