close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Forsvarsminister åbner for alternativ placering af kampfly i Skrydstrup

Illustration: Liz Kaszynski

Nye beregninger skal vise, om Danmarks nye kampfly kan placeres længere væk fra Skrydstrup by. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen beklager, at hans ministerium har hemmeligholdt støjrapport over for Folketinget, skriver Jyllands-Posten.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Reuters 22. jun 2018 07:04 4
Tesla lukker solanlæg i ni stater
via Jyllands-Posten 22. jun 2018 07:27 3
Netværksfejl hos Banedanmark: Viser forkert info
via Bloomberg 22. jun 2018 07:41
Tyskland vil teste flyvende taxaer

Da vi alligevel aldrig får brug for disse fly, enten fordi de er til reparation i Italien eller Tyrkiet - ja måske bare er for dyre til at bruge og træne i - så anbring dem alle sammen i USA.
De er jo kun købt fordi vi dermed tror at vi kan få hjælp fra Det Hvide Hus & Pentagon såfremt russerne eller nogle andre skulle angribe os. Med Trump ved roret skal man nu nok ikke være så sikker.
Det bliver næppe Rusland - og er de anbragt i USA så amerikanske piloter også kan bruge dem - ja så slipper vi får at bruge penge på bomber, brændstof om mandskab på håbløse internationale missioner som USA vil have os til at deltage i. Alt i alt en win-win situation.

Indtil droner kan overtage opgaverne herhjemme kan vi sikkert levetidsforlænge 4- stk F16 fly så vi kan vise flaget overfor et russisk militærfly!

Men man kunne jo overveje at opgive vores forsvarsforbehold og gå sammen med de andre EU lande om fælles militære løsninger. Umiddelbart ser det jo ud til at de andre lande har læst skriften på væggen og er indstillet på et nærmere samarbejde - i første omgang på indkøbssiden.

  • 1
  • 9

Medmindre flyvevåbnet bygger nye startbaner et sted i Danmark, hvor der ikke bor nogen mennesker (og dyr) så kan ministerens foreslag ikke gennemføres.

Så hvis sådan et sted findes, og det tvivler jeg stærkt på, så er der ikke meget andet at gøre ved støjen.

Støjmure og jordvolde, tager kun støjen når flyene køre på banerne, men er totalt værdiløse når flyet letter.

Så hvis ministeriet sætter et eksternt konsulentfirma til at undersøge denne geniale ide, så er millionerne smidt godt ud, og ministeren har endnu engang cementeret at han er fuld af varm luft.

  • 1
  • 3