Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
andre skriver

Forsvarsminister åbner for alternativ placering af kampfly i Skrydstrup

Illustration: Liz Kaszynski

Nye beregninger skal vise, om Danmarks nye kampfly kan placeres længere væk fra Skrydstrup by. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen beklager, at hans ministerium har hemmeligholdt støjrapport over for Folketinget, skriver Jyllands-Posten.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Politken 14. dec 2018 09:29 9
EU-rapport: Nordeuropa er truet af sine floder
via Ars Technica 14. dec 2018 09:28
Volvo annoncerer el-lastbil
via Børsen 13. dec 2018 13:54 12
Mærsk klar med milliardbeløb til grønt sats
via Berlingske 13. dec 2018 07:49
Notat: Lindholm er naturbeskyttet og i dårlig stand
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Da vi alligevel aldrig får brug for disse fly, enten fordi de er til reparation i Italien eller Tyrkiet - ja måske bare er for dyre til at bruge og træne i - så anbring dem alle sammen i USA.
De er jo kun købt fordi vi dermed tror at vi kan få hjælp fra Det Hvide Hus & Pentagon såfremt russerne eller nogle andre skulle angribe os. Med Trump ved roret skal man nu nok ikke være så sikker.
Det bliver næppe Rusland - og er de anbragt i USA så amerikanske piloter også kan bruge dem - ja så slipper vi får at bruge penge på bomber, brændstof om mandskab på håbløse internationale missioner som USA vil have os til at deltage i. Alt i alt en win-win situation.

Indtil droner kan overtage opgaverne herhjemme kan vi sikkert levetidsforlænge 4- stk F16 fly så vi kan vise flaget overfor et russisk militærfly!

Men man kunne jo overveje at opgive vores forsvarsforbehold og gå sammen med de andre EU lande om fælles militære løsninger. Umiddelbart ser det jo ud til at de andre lande har læst skriften på væggen og er indstillet på et nærmere samarbejde - i første omgang på indkøbssiden.

 • 1
 • 9

Medmindre flyvevåbnet bygger nye startbaner et sted i Danmark, hvor der ikke bor nogen mennesker (og dyr) så kan ministerens foreslag ikke gennemføres.

Så hvis sådan et sted findes, og det tvivler jeg stærkt på, så er der ikke meget andet at gøre ved støjen.

Støjmure og jordvolde, tager kun støjen når flyene køre på banerne, men er totalt værdiløse når flyet letter.

Så hvis ministeriet sætter et eksternt konsulentfirma til at undersøge denne geniale ide, så er millionerne smidt godt ud, og ministeren har endnu engang cementeret at han er fuld af varm luft.

 • 1
 • 3

Er du sikker på at 4 styks F-16 fly er nok til at klare afvisningsopgaven?


Lidt svært med afvisningsopgave med "usynlige" fly, der er så hemmelige at USA's allierede (DK) ikke må se dem. Hvis de så alligevel blev i USA eller brugt alle andre steder end i DK, så slap vi for støjen.
Overvågning og afvisning burde kunne klares med synlige fly, til en lavere stykpris. Måske nogle transportfly oveni. Russerne vil nok flokkes for at blive afvist af vore snarlige veteranfly. :)

 • 0
 • 7

Ny hangare på Skrydstrup, vil ikke hjælpe meget, på støjen og der er ikke plads på flyvestationen til dem.
Så skal staten købe mere jord og bygge for et milliardbeløb, ekstra.

Og i det øjeblik F-35 køre ud af banen og slipper jorden, så larmer den stadig dobbelt så meget som F-16.

 • 1
 • 0

Er du sikker på at 4 styks F-16 fly er nok til at klare afvisningsopgaven? Og hvornår forventer du at en drone kan overtage denne opgave?

Ja - og hvis vi ikke har et F35 fly kan vi altid sende et Challenger-fly.
Vi har alligevel ikke intension om at nedskyde et russisk fly!

Tak for et "ikke" svar.

Men du har nok heller ikke forudsætningerne for at svare på mit spørgsmål.

Til din orientering, så har afvisningsberedskabet mange andre opgaver end at skyde russiske fly ned.

 • 0
 • 0