Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Forskergruppe: Indlandsisen smelter seks gange hurtigere end i 1986

Illustration: Jørgen Larsen

Indlandsisen på Grønland smelter markant hurtigere i dag, end den gjorde i starten af 1980'erne. Det fastslår et nyt internationalt forskningsprojekt, hvor en forskergruppe har beregnet smelteraten for indlandsisen på Grønland siden 1972. I rapporten peger forskerne desuden på, at smeltevand fra indlandsisen alene har bidraget til, at verdenshavene er steget med 13,7 millimeter siden 1972. Studiet kommer i kølvandet på et lignende forskningsprojekt, der har fundet tilsvarende resultater på den antarktiske indlandsis.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Politiken 17. okt 2019 07:33
Lufthavnen i Hamborg åbner igen efter bombefund
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Citat: "Studiet kommer, efter et lignende forskningsprojekt har fundet tilsvarende resultater på den antarktiske indlandsis.

Der eksisterer videnskabelig konsensus om, at menneskeskabte klimaforandringer bidrager til de højere smelterater i Arktis."

Vi har vænnet os til, at sandheden om den gigantiske udfordring, som menneskets succes (https://gylle.dk/mennesket/) udgør for sig selv, kan defineres forpligtende i kraft af den demokratiske dialog.

Vore åh.. så sanddruelige medier, markedsorienterede liberale af holdning, men på statsstøtte (demokratistøtte), fordi de rene markedskræfter alligevel er for hård kost for dem, ernærer sig af at fortælle især de betalende brugere, at deres gigantiske forbrug af jordens livsbetingelser er vejen frem, ikke bare for den enkelte, men for fremskridtet.

Det er et faktum, at især de storforbrugende økonomisk højtflyvende bidrager til den globale opvarmning med deres overforbrug af charterrejser, røde bøffer, alt for store og energikrævende boliger, fossilædende klimadræbere af privatbiler, dimser fra hele verden, osv., men det budskab kan de kommercielle medier ikke sælge til sit brugersegment.

Så derfor fortsætter de med at sælge Svensmarks patetiske løgn, snakker om "klimareligion" eller sælger budskabet fra Bjørn Lomborg, der handler om, at det stort set ikke kan betale sig at gøre noget nu fordi der kommer en teknikker eller en marsmand fra det ydre rum og redder os med en opfindelse.

Seneste påhit ud i disciplinen, at forskubbe fokus fra det faktum, at overforbruget er det egentlige problem, handler om, at der ikke er plads til alle de andre, som vil have del i det. Det er således ikke vores overforbrug, der er problemet, men det, at andre også vil forbruge: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/klim...

Således får vi det igen til at handle om de andre, om at det er dem, der er problemet.
I 1989 afleverede jeg mit speciale om magtens væsen. Det kom ind på, hvordan mennesket til alle tider har delt verden op i godt og ondt i et forsøg på at legitimere sin kamp om at ende højest i magthierarkiet. Den gang, lige før murens fald, var det USSR, der fyldte det hele. Nu er det Putin igen, samme område men i ny form, islam, negerne og araberne.

Retfærdiggørelsen af den priviligerede position bygger op om andre, som de onde, sig selv som de gode. Og når der beviseligt ikke er plads til alle mere, og slet ikke til ret mange med vores forbrug, så bliver det antallet af mennesker, som man finder mest belejligt at fokusere på.
https://www.google.dk/search?source=hp&ei=...

Den udgave af verdens sande tilstand, som vore medier lever af at sælge, er en social konstruktion, det egentlige fundament for den epoke, som vi lever i.

Fake news er dagens orden, ikke noget som Donald Trump eller Putin har patent på. Selve forklaringen, på hvordan et stort læs lyvende fedt er endt op som den frie verdens leder, handler om, at de største og for vor selvforståelse mest pinlige sandheder kun kan doceres alt for økonomisk for den syge, hvis denne ikke skal finde sig en anden producent af bekvemme sandheder.

Således lukker de mekanismer, som skulle ændre sin adfærd sig kognitivt om sig selv, uden kontakt med realiteten. Det kliniske udtryk for det er autisme.

  • 9
  • 3

"Målingerne viser, at den grønlandske iskappe i 1970'erne akkumulerede 47 gigaton - eller 47 milliarder ton - is om året i gennemsnit.

I 1980'erne begyndte smelteraten at stige til det dobbelte, inden det i slutningen af 1990'erne og starten af 2000'erne begyndte at accelerere voldsomt."

Hvis isen i 70'erne tog på, hvad menes så med at smelteraten steg til det dobbelte i 80'erne?

  • 3
  • 7

Hver gang der er en offentliggørelse af sådanne undersøgelser, er de danske medier klar som passive mikrofonholdere. Især synes jeg det er tiltaget op til folketingsvalget, hvor røde partier gør alt for at dreje debatten væk fra udlændinge og over på klima. Prøv at høre i radioavisen hvor man ligefrem kan høre hvordan interviewer og forsker har øvet det igen og igen og det nærmest lyder som om den åhh så uafhængige forsker har leveret spørgsmålene.
Der er i øvrigt misforhold mellem undersøgelsen og polarportal.dk om hvor meget havstigning 1 kubikkilometer havvand giver. Det kunne den kritiske journalist jo grave lidt i.

  • 2
  • 7
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten