close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Forskere vil have næsehorn, elefanter og vilde heste til Danmark

Illustration: Geoff York

Forskere har nu udpeget 55 områder i Danmark, hvor vilde dyr og planter kunne leve. Kun tre af områderne er store nok til at huse dyr så store som elefanter og næsehorn, men det er slet ikke biologisk usandsynligt at have disse dyr gående vildt i Danmark. 'Argumenterne for at genindføre f.eks. elefanten for at beskytte biodiversiteten er realistiske. Hvorvidt vi kommer til at se det i vores levetid, handler om politisk vilje og rammer,' lyder det fra Camilla Fløjgaard, der har været med til at lave rapporten.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Reuters 22. jun 2018 07:04 4
Tesla lukker solanlæg i ni stater
via Jyllands-Posten 22. jun 2018 07:27 3
Netværksfejl hos Banedanmark: Viser forkert info
via Bloomberg 22. jun 2018 07:41
Tyskland vil teste flyvende taxaer

Tempoet, hvormed biodiversiteten forsvinder, giver åndenød.

Der er overhovedet ingen planer eller udsigter til, at vi som mennesker med dedikerede initiativer bare tilnærmeligvis kan undgå jordens sjette store artsudryddelse:
http://elpais.com/elpais/2017/05/18/cienci...

Når en flok såkaldte videnskabsmænd får lov til at fylde spalterne med snak om næsehorn og elefanter, så er det falsk mentalhygiejne, udenomssnak, propaganda og misinformation. Næsehorn i dansk natur! God dag mand økseskaft, hvor naturligt!

Problemerne er dysfunktionelt og livsødelæggende landbrug uden økonomi og mening for mennesket heller. Et fiskeri, hvor kvotekonger smadrer havbunden over alt, hvor de kan komme til med deres kæmpe trawlere. Men nej, det kan vi ikke gå ind i. Det ville afsløre den herskende økonomiske orden og det egentlige mål med det hele som problemet. Finanssektoren skal jo have pengene tilbage igen. Ellers går den ikke.

Reklame: https://www.saxo.com/dk/forfatter/steen-ol...

  • 11
  • 4

Det er jo ikke fraværet af elefanter og bjørne, som gør at biodiversiteten falder.
Det kan ikke være samfundets problem, at forskerne synes det er sjovere at forske i store pattedyr i stedet for de insekter og planter, som er i fare for at forsvinde.

  • 11
  • 2

Bemærk at der står GENindføre - både elefant og næsehorn levede i "Danmark" i Eem for over 100.000 år siden. Efter istiden fandt de ikke vej tilbage. Hvis de (og kampvogne) kan fungere som redskab for at forbedre biodiversiteten for sjældne naturlige planter og dyr, så fint med mig. Man behøver ikke sølvpapirshat for at nyde bedre skove, heller ikke selvom man ikke får lov at se de store nye dyr (som bl.a elgene i Vildmosen).

  • 7
  • 0