Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Forskere: Hullet i ozonlag over Antarktis kan være det mindste i 30 år

(arkivbillede) Illustration: studio023, BigStock

Ozonhullet over Antarktis kan i år blive det mindste, der er målt i tre årtier. Det viser observationer fra EU's atmosfære-overvågning (CAMS). I øjeblikket er størrelsen på hullet under halvdelen af det areal, som det normalt er i midten af september. Ozonhullet dukker op hvert år over Antarktis omkring august, hvorefter det vokser indtil omkring september-oktober måned og forsvinder igen til december. Ozonforsker Helge Jønch-Sørensen fra DMI peger på, at det i år ser ud til at blive det mindste hul siden 1988.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det forekommer mig at O3 skærmer for UV stråler, dvs der kommer mere energi ned til antarktis til at smelte isen når der er et hul. Hvormeget betyder det mon i regnskabet for opvarmning eller er det allerede medregnet?

  • 1
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten