andre skriver

Forsinket igen-igen: KU får tidligst Niels Bohr Bygning efter sommerferie

Illustration: Jeppe Carlsen

Vejdirektoratet må skrotte endnu en tidsplan på det stærkt forsinkede byggeprojekt Niels Bohr Bygningen. Københavns Universitet skulle have haft nøglerne 1. juli, men nu lyder prognosen på et ikke nærmere defineret tidspunkt ' efter sommerferien'. Ifølge KU er alle bygningens installationer stadig ikke færdige og funktionelle. Vejdirektoratet vil ikke oplyse årsagen til forsinkelse, udover at der er dele af bygningen, som ikke er færdig. Ved de seneste forsinkelser har manglende brandlukninger været nævnt.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Berlingske 1. jul 2022 09:34
Facebook dropper ingeniøransættelser
via Railway-news 30. jun 2022 10:12
Lyon får førerløs metro efter 10 års ombygning
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"nu lyder prognosen på et ikke nærmere defineret tidspunkt EFTER sommerferien". Det er klogt at vælge en tids-frist med en åben bagkant. Men i virkeligheden havde det været mere interessant at få oplyst et konkret årstal.

 • 8
 • 0

Vil der overhovedet være penge tilbage til forskere, studerende og forskning efter den heftige huslejestigning der er i vente?

Forøvrigt udtalte Vejdirektoratet, da de fandt fejlen med brandsikringen, at de ikke var vandt til, at det de fik overleveret var så fejlbehæftet.

Hvad skyldes det egentlig, at der nu i så mange årtier har været så store problemer i byggebranchen?

Jeg undrer mig også over, at den hyppigste byggefejl vedblivende er, at gulvet hælder perfekt væk fra gulvafløb.

Hvad sker der for dem?

 • 5
 • 2

Der sker det at man hyrer ( sydeuropæiske ) firmaer til at udføre opgaverne og ikke har en løbende kvalificeret kontrol af arbejdets udførelse samt en kontrakt der sikrer at man ikke betaler en krone af skatteborgernes penge før der forelægger et fejlfrit byggeri . Derudover sikrer man sig ikke dagbøder af tilstrækkelig størrelse hvis arbejdet ikke udføres til tiden. Det kan godt være at kontraktsummen derved bliver større men det viser sig erfaringsmæssigt at det ville være en god forretning.

 • 4
 • 1

Hvad skyldes det egentlig, at der nu i så mange årtier har været så store problemer i byggebranchen?

Godt håndværk og gensidig tillid er blevet eratattet af => Licitationer med indbygget underbudspolitik som tilskynder til dårlige materialer, sjusket udførelse af billige udenlandske håndværkere. Efterfulgt af armlægning imellem entreprenør og bygherre med assistance fra advokater. Håber at Godt håndværk og gensidig tillid en dag kommer på mode igen. For Licitationer er en bombe under hele byggebranchen. Både kvalitetsmæssigt og som en direkte følge deraf også til skade for økonomien.

 • 5
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten