close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Forbrugerejede elselskaber mørklægger direktørlønninger

Illustration: MI Grafik

I flere forbrugerejede elselskaber er det umuligt for forbrugerne at se direktørernes lønninger. Det drejer sig om selskaberne Seas-NVE, Nrgi, Energi Fyn og Verdo. Samtidig kan Finans oplyse, at bestyrelsen og direktionen i seks af landets største elselskaber har oplevet en lønfremgang på 23 procent siden 2014.

Kræver muligvis abonnement
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Ars Technica 18. jun 2018 07:58 1
Ny viden om sorte huller
via Politiken 18. jun 2018 07:24 7
København: Regel bremser for små boliger

Strømmen af kritikpunkter i forhold til resterne af de forbrugerejede forsyningsselskaber er massiv, i hvert fald fra Lilleholt, JP, de selvudråbte finansvogtere.

Pointerne i kritikken er isoleret set korrekte, for mørketal er i sig selv aldrig noget godt. Men lyset, som Finans, Lilleholt, JP ser og sætter tingene i, fortjener nok selv at blive sat i et fremmed lys, dvs. i et lys, som disse professionelle italesættende institutioner ikke selv skaber og lever ved.

Det, der forsøges sagt mellem linjerne med deres eksplicitte kritik, er, at privatisering er løsningen på de problemer, som de ser og sætter op for sig.

Med den på bliver det vanskeligt at se prisen, som privatiseringen fører med sig. Det må man som iagttager selv fremdrage for det indre øje, suplere op med: Dong, Tdc, Nets, ... m fl

Det, at forbrugeren måske skulle se og blive lidt mere aktiv i relation til det, som de har, nemlig forsyningsselskaber med ledelse, er kun sjældent en opfordring, som venstreløverne, finansvogterne og JP kommer med.

Det er heller ikke her fra, at man ser intitiativerne til kritik af udviklingen i det sidste brugerejede realkreditinstitut, Nykredit/Totalkredit, dvs. af institutionens ledelses kup af forbrugerene.

Den forestående børsnotering, overdragelse til investorer i selvejet A/S form omtales ikke på imødekommende vis, heller ikke lønningerne til initiativtagerne bag kuppet af kreditselskabet kritiseres på nogen måde af det politiske system eller medierne.

Det er kun nogle af de mere opvagte boligejere, der på grund af stigende bidragssatser og udsigt til endnu flere udgifter til den kreditforening, som før var deres egen, der har skabt lidt bevægelse i baglandet og omkring, primært formidlet over de nye sociale medier, som de gamle semantisk prøver på at reducere til fake news.

I en hvis forstand, så fortjener danskerne at blive malket af magteliten.

Så længe forbrugeren ikke kan forstå at udnytte sin magt i de forbrugerejede forsyningsselskaber, så fortjener denne sådan set at blive snydt af magteliten. Ingen uret sker derved.

Dumhed skal straffes. Det er kun retfærdigt.

  • 11
  • 1

Det er godt set, Steen.

Det skulle ikke undre mig, om der er tale om en mere eller mindre koordineret indsats. Hvis ikke, så er ideologisk sammenfald også tilstrækkeligt til at forklare, hvorfor de alle trækker i den retning.

Jeg er dog ikke enig i, at vi fortjener at blive straffer for vores dumhed (som er at ikke sætte alle mulige facetter, som vi normalt stoler på foregår korrekt, under lup). Kun få har de menneskelige og faglige ressourcer der skal til for at gennemskue det som er forsøgt skjult og stille sig op mod magtfulde mennesker.

  • 4
  • 0

Så længe forbrugeren ikke kan forstå at udnytte sin magt i de forbrugerejede forsyningsselskaber, så fortjener denne sådan set at blive snydt af magteliten. Ingen uret sker derved.

Dumhed skal straffes. Det er kun retfærdigt.

Det er moralsk forkasteligt at straffe dumhed, ligesom det er moralsk forkasteligt at straffe hudfarve; begge dele er noget, som "indehaveren" ikke har indflydelse på.

Det du beskriver, er imidlertid ikke dumhed, men dovenskab.
Med den korrektion har du ubetinget ret.

Hvis forbrugeren/medejeren ikke gider holde sig orienteret og heller ikke deltager aktivt, får vedkommende, hvad hun/han har bedt om, nemlig at andre bestemmer.

Præcis det samme mønster observerer vi i politik. De stemmeberettigede gider ikke deltage i vælgerforeningernes møder og lader dermed en lille, sammenspist flok opstille hinanden som kandidater.

  • 7
  • 0