Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard
En dreng i kina som har været i kontakt med husdyr, dvs. intet der tyder på smitte menneske til menneske, men godt at se at kina har lært af sine fejl og lader oplysninger gå viddere i stedet for at fjerne budbringeren.
Så er jeg mere bekymret for ebola i Congo hvor seneste dødsfald har 145 kendte smittekontakter og søsteren døde af samme sygdom i sidste uge, eller at vide hvorfor corona og relaterede dødsfald pludselig stiger så brat i Italien.
For de sidste to, corona og ebola ved vi at de smitter menneste til menneske.
De gange der har været ebola tilfælde i Congo, har landet med meget små midler klart vist, at de evner at slå smitten ned hurtigt og effektivt. Faren ved zoonoser (som hesteinfluenza) er netop, at de muterer og så smitter fra menneske til menneske. Den spanske syge var en zoonose(fugleinfluenza).
Største fare for yderligere zoonoser er desværre den tab af natur vi har idag.
Med et blik på seneste pandemi vil jeg nu mene, at den kinesiske madkultur med at spise alle dyr, som ikke er giftige, (inkl. skældyr) og/eller den lemfældige omgang med (gensplejsede?) coronavirus i laboratoriet sammesteds, udgør et lige så stort problem.
Vil det sige at 100 mio kyllinger årligt i kyllingehuse med ca 40.000 i hvert hus og 18 mio svin og ca 1/2 mio kør ikke udgør et problem? https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/erhv...
Den spanske syge var ikke en fugleinfluenza, men en H1N1 influenza. H1N1 typerne betegnes hyppigt som svineinfluenzaer. H1N1 smitter typisk både øvre og nedre luftveje, og er derfor smitsomme og kan være farlige. Fugleinfluenzaer smitter kun i de nedre luftveje, og er derfor kun meget lidt smitsomme mellem mennesker, men kan til gengæld have meget høj dødelighed. Fugleinfluenzaer har jeg bemærket begynder ofte med H3. Men ikke alle H3 er fugleinfluenzaer. Den der har hærget Danmark her i vinter er i følge statens Seruminstutut en H3N2 virus, men ikke en fugleinfluenza. Og det var ikke den man vaccinerede imod. Influenzaer er meget forskellige, både med smitsomhed og farlighed, og endda influenzaer med samme H og N værdier kan variere meget. Så det gav ikke megen mening når folk sammenlignede corona med influenza.
Er der nogle kilder? Læs om H1N1