andre skriver

Første tilfælde af fugleinfluenza H3N8 hos mennesker fundet i Kina

H3N8 er en kendt virus blandt fugle, mens også pattedyr som sæler, heste og hunde er konstateret med smitte. Illustration: Artworkstudio BKK / Bigstock

Kinesiske sundhedsmyndigheder beretter om det første tilfælde af virusset H3N8 i mennesker, men kalder samtidig risikoen for spredning blandt mennesker lille. Virusset er tidligere blevet fundet i pattedyr som heste, hunde og sæler, men en fire-årig dreng er nu konstateret smittet. Drengen bor i den kinesiske provins Henan og udviklede i starten af april symptomer på virus, herunder feber.

Emner : Vira
OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Railway-news 30. jun 2022 10:12
Lyon får førerløs metro efter 10 års ombygning
via Københavnerliv 30. jun 2022 10:11
Stjålne mineralsten fra ingeniørs dødsbo muligvis fundet
via Information 30. jun 2022 09:51
Analyse: En af de største klimapakker i EU's historie
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

En dreng i kina som har været i kontakt med husdyr, dvs. intet der tyder på smitte menneske til menneske, men godt at se at kina har lært af sine fejl og lader oplysninger gå viddere i stedet for at fjerne budbringeren.

Så er jeg mere bekymret for ebola i Congo hvor seneste dødsfald har 145 kendte smittekontakter og søsteren døde af samme sygdom i sidste uge, eller at vide hvorfor corona og relaterede dødsfald pludselig stiger så brat i Italien.

For de sidste to, corona og ebola ved vi at de smitter menneste til menneske.

 • 7
 • 1

De gange der har været ebola tilfælde i Congo, har landet med meget små midler klart vist, at de evner at slå smitten ned hurtigt og effektivt. Faren ved zoonoser (som hesteinfluenza) er netop, at de muterer og så smitter fra menneske til menneske. Den spanske syge var en zoonose(fugleinfluenza).

Største fare for yderligere zoonoser er desværre den tab af natur vi har idag.

 • 4
 • 2

Største fare for yderligere zoonoser er desværre den tab af natur vi har idag.

Med et blik på seneste pandemi vil jeg nu mene, at den kinesiske madkultur med at spise alle dyr, som ikke er giftige, (inkl. skældyr) og/eller den lemfældige omgang med (gensplejsede?) coronavirus i laboratoriet sammesteds, udgør et lige så stort problem.

 • 6
 • 3

Den spanske syge var ikke en fugleinfluenza, men en H1N1 influenza. H1N1 typerne betegnes hyppigt som svineinfluenzaer. H1N1 smitter typisk både øvre og nedre luftveje, og er derfor smitsomme og kan være farlige. Fugleinfluenzaer smitter kun i de nedre luftveje, og er derfor kun meget lidt smitsomme mellem mennesker, men kan til gengæld have meget høj dødelighed. Fugleinfluenzaer har jeg bemærket begynder ofte med H3. Men ikke alle H3 er fugleinfluenzaer. Den der har hærget Danmark her i vinter er i følge statens Seruminstutut en H3N2 virus, men ikke en fugleinfluenza. Og det var ikke den man vaccinerede imod. Influenzaer er meget forskellige, både med smitsomhed og farlighed, og endda influenzaer med samme H og N værdier kan variere meget. Så det gav ikke megen mening når folk sammenlignede corona med influenza.

 • 2
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten