andre skriver

Første eksperiment med en smeltet salt-thorium-reaktor i over 45 år sat i gang

Den første fase af Salt Irradation Experiment (SALIENT) er sat i gang i Nuclear Research and Consultancy Group i Petten, Holland. Ved at bruge centrets flux reactor smelter holdet en prøve af thorium-salt-brændstof, som over tid vil udløse nukleare reaktioner. Herved vil thoriummet i prøven forvandles til uran-isotoper, som kan undergå nuklear fission.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Jyllands-Posten 27. okt 2021 12:12
Nyt projekt skal sikre færger mod elbilbrande
via Global Construction Review 27. okt 2021 08:03 14
EU giver 112 mio. til Hyperloop-projekt
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Atomkraft er i videre udvikling, nu også i Holland.

Thorium formeringsreaktorer, og uran dito, har et enormt potentiale i forhold til traditionel atomkraft, og det lover godt for fremtidens energiforsyning.

Kina og Indien bruger ressourcer på det og vi må håbe at de europæiske erfaringer kan bruges sammen med de andre forskningsresultater.

Det lover ren og stabil energi for fremtiden!

 • 0
 • 0

Så skal der kun slåsses om mad og sex.

Mad bruger vi heldigvis også energi forskellige steder til at øge effektiviteten i forhold til areal, vandforbrug og udledninger og det er en god udvikling da vi så kan komme ud over begrænsningen med sollys der rammer jorden per areal osv. Billig ren energi ville øge den udvikling med at rykke dyrkningen af mad væk fra at bruge naturen og give mulighed for langt mere udbytte samtidigt med at man nedsætter belastningen på naturen og økosystemerne i den.

Med hensyn til sex, ja jeg kender ikke markedet, men mon ikke nogen har gang i at udvikle robotter til det formål, Så spørgsmålet er hvad vi så skal slås om i fremtiden. Sikkert vores udseende eller noget andet overfladisk som ser ud til at være meget populært i vores tid. Vi har også altid været gode til at finde noget irrationelt at frygte og bekæmpe...

 • 0
 • 0

Kina er da i fuld gang med at teste den slags og vil have prototyper oppe at køre inden længe. Også materialer er blevet udviklet til, at modstå de korrosive etc smeltede saltblandinger i det radioaktive miljø - made in China!

Mon Holland og andre lande ikke allerede er hægtet af?

Se:

https://www.technologyreview.com/s/542526/... - EN ARTIKEL FRA 2015

"Xu detailed a multi-stage plan to build demonstration reactors in the next five years (ALTSÅ INDEN 2020!) and deploy them commercially beginning around 2030. "

"In all, there are 700 nuclear engineers working on the molten-salt reactor at SINAP, Xu said, a number that dwarfs other advanced-reactor research programs around the world. The team has a preliminary design for a 10-megawatt thorium-based molten-salt reactor, and has mastered some of the technical challenges involved in building and running such reactors, such as the preparation of high-purity molten salts and the control of tritium, a dangerous isotope of hydrogen that can be used in the making of nuclear weapons"

SIDSTE NYHEDER FRA 2017:

http://www.ansto.gov.au/AboutANSTO/MediaCe...

Og

http://world-nuclear-news.org/NN-Molten-sa...

"In 2017, ANSTO/Shanghai Institute Of Applied Physics announced the creation of a NiMo-SiC alloy for use in molten salt reactors"

 • 0
 • 0

Lad os håbe at de får brudt koden, hvis Thorium bare kan en brøkdel af hvad den er blevet udråbt til, så skal den nok finde lidt plads i den samlet energiforsyning...

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten