close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Før nye forhandlinger: Klimabombe gemt i landbrugspakken

De næste seks år vil regeringens landbrugspakke belaste klimaet med 2,2 millioner ton CO2, afslører nye beregninger.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via TU 21. jun 2018 08:03 11
Norsk firma udvikler ny artilleriammunition
via Jyllands-Posten 20. jun 2018 08:01
Overskuddet daler kraftigt hos Zenvo

Vi bliver uden tvivl både kogt og stegt på grund af denne uhyrlige ekstra udledning. Nu var det dog ikke CO2 der blev udledt, men lattergas, som er meget værre.
Vi kan måske trøste os med at vi dør i et stort grin.
Gad vide hvor meget den milde vinter har sparet i CO2 udledning, som åbenbart ikke giver overskrifter, selvom det også hører med i regnskabet. Jeg mener, den milde vinter er jo vores egen indsats via GW.

  • 8
  • 20

Først er det køer der skal holde op med at bøvse, så bliver al kunstgødning til lattergas.. alt imens methanen fiser op fra tundraen og methanhydrat frigives fra havbunden. Ja varm luft er dr fast leverandør på. Er der nogen der virkelig troede at landbruget alene skal holde for klimaregnskabet?
Ok, der er sikkert et flertal der kan rotte sig sammen mod det mindretal landbruget er. Men er konsekvensen ikke at Danmark så bør ophøre med at eksistere? Hvor er solidariteten? Ophører den ved voldene?

Var det ikke enklere at minimere risikoen for af der dannes lattergas? Landbruget har allerede nedbragt kvægbestanden, ved at være mere effektive. Ændret på fodringen så der dannes færre klimagasser. Tilsætter syre og danskproduceret N-lock til gylle for at udnytte gødningen.

Men er det for at undgå at transportområdet ikke skal rammes? Ja det er svært for flertallet at ramme flertallet, så er det nemmere at ramme mindretallet.

NB! Hvorfor er der ikke et link til ministerriets "forskning", et afskriv på 'dr' er da lidt for tyndt.
Her fra mfvm, selv om det ikke er meget bedre, rent fagligt.

Gødning

Udledning af lattergas kommer især fra husdyrgødning i gødningslagre eller fra gødning, som er udbragt på jorden. Der udledes også lattergas gennem ammoniakfordampning og nitratudvaskning. Lattergasudledningen kan reduceres ved at ændre anvendelsen af kvælstofgødning og gennem øget udnyttelse af kvælstof - f.eks. ved nedfældning af gylle eller ved anvendelse af nitrifikationshæmmere.

Desuden kan udledningen reduceres gennem omhyggelig planlægning af gødskningen, for eksempel sådan, at gødning kun udbringes, når planterne har behov for det.

http://mfvm.dk/landbrug/indsatsomraader/kl...

  • 6
  • 11