Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Flertal vil sætte gang i renovering af almene boliger for 18,4 mia. kr

Illustration: Wikimedia

Landsbyggefonden, der støtter byggeri og renoveringer i den almene boligsektor, har allerede godkendt 453 byggeprojekter til en samlet værdi af 18,4 mia. kr. Men projekterne må ikke sættes i gang, fordi Folketinget har lagt et loft over, hvor mange penge Landsbyggefonden må bruge om året. Nu mener et flertal bestående af Enhedslisten, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Venstre imidlertid, at projekterne bør sættes i gang for at holde hjulene kørende under coronakrisen. Finansminister Nicolai Wammen (S) vil dog ikke give grønt lys til at bruge lejernes opsparede penge på nuværende tidspunkt. Men Landsbyggefondens midler er i spil til regeringens egen plan for at få økonomien i gang igen, forsikrer han.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det virker også som klassisk Keynsiansk S-politik i en krisetid, så hvorfor tøve?

Uanset en hurtig politisk behandling, tager det tid at få arbejdet i gang bla. pga. udbudsregler. Derfor virker det umiddelbart oplagt at få den politiske proces på plads hurtigt.

 • 0
 • 0

Normalt er det en god idé at sætte byggeri og vedligehold igang, når der er lavkonjunktur. Men er der så mange håndværkere der mangler arbejde? Er det udenlandske håndværkere der skal hjælpes?

 • 8
 • 1

Fejl fokus

Det skal vaere: klima opgaver, oversvømmelser, brand i skove, kyster, hånsvaeker fradrag, solceller....

Evt også momsfri på frugt og grønt

 • 1
 • 5

Måske er det fokus der skal flyttes. Det har været normalt at håndværk er flyttet til hovedstaden fra hele landet, så det har været svært at finde nogle lokalt. Ofte har det været mange fra østeuropa der har fyldt hullerne. Der uddannes ikke nok til det behov der er. Så måske er Hovedstaden ved at være ombygget nok så søgning efter arbejde ligger i resten af landet? Jeg kan forstå en fremskyndelse af ventende vedlighold på skoler og institutioner. Vedlighold i boliger er ikke noget der haster, de sker jo løbende. Skal der hentes folk ind fra udlandet i et par måneder nu?

 • 2
 • 1

Renovering af både offentlige og private boliger og bygninger skaber beskæftigelse, det gavner klimaet og gør bygningerne langt mere komfortable at opholde sig i lang tid fremover.”

Kilde https://www.altinget.dk/artikel/regeringen...

Ministeren om emnet

https://www.trm.dk/nyheder/2020/groen-geno...

Det er den største samlede boligaftale nogensinde, som regeringen her lægger op til. På kort sigt vil 72.000 boliger på venelisten blive renoveret. Samtidig udgør initiativet et væsentligt bidrag til at holde hånden under beskæftigelsen i den svære situation, dansk økonomi står i som følge af coronakrisen, udtaler boligminister Kaare Dybvad Bek.

Vi åbner for investeringer for 30 mia. kr. Rundt om i hele landet bliver der nu mulighed for at udskifte vinduer, isolere bedre eller udskifte oliefyret. Det vil gavne både lejere, beskæftigelsen og ikke mindst klimaet. Renoveringerne giver nemlig både bedre indeklima, lavere varmeregninger til lejerne, flere ordrer i ordrebøgerne hos virksomhederne og mindre CO2, siger klima,- energi og forsyningsminister Dan Jørgensen

Ok - håber også solceller til private hjem er med.

 • 0
 • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten