Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Flertal i Folketinget vil forbyde gratis bæreposer

Illustration: Lisbeth Engbo

Butikker skal fremover kræve en minimumpris på fire kroner for en bærepose, hvis lovforslag bliver vedtaget. Alle partier undtagen Nye Borgerlige og Liberal Alliance har på forhånd sagt, at de bakker op om lovforslaget, inden det bliver tredjebehandlet. Forbuddet vil også gælde alle typer tynde plastikbæreposer med og uden hank. Det er poser, som man eksempelvis får ved pizzamanden, fiskemanden eller grønthandleren. Dog vil de tynde plastikposer, som man kender fra supermarkedernes grøntafdelinger, blive ved med at være gratis. Det er af hensyn til hygiejne og for at undgå madspild, fordi fødevarer holder sig friske længere i en pose. Hver dansker bruger cirka 80 plastikbæreposer om året. Det er i alt omkring 460 millioner. Tynde plastikbæreposer udgør cirka fem procent af det samlede forbrug. De nye regler træder i kraft 1. januar 2021.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Technology review 27. feb 2020 14:35
Genomgigant i prisrekord: Kun 100 $ for hel-genom-sekventering
via The Guardian 27. feb 2020 12:24 1
Paris-aftalen blokerer for ny Heathrow-landingsbane
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Kan folk ikke bare lade være med at købe dem? Det gør jeg da. Det betyder så jeg altid bærer en taste med mig, så vejer jeg ekstra når jeg skal transporteres i bussen, i elevatoren, i metroen med videre som medfører højere energiforbrug, så hvorvidt regnestykket i sidste ende er positivt for miljøet ville være interessant at få belyst.

 • 3
 • 8

Fruen og jeg har som regel vores egen bæreposer med når vi køber ind. Det kalder vi bæredygtighed 🙂

Det samme hos os. Typisk genbruges plastposer til de ikke duer mere (kan holde mange mange gange). Har også nogle meget kraftige poser, hvor materialet ligner en slags plast, som holder næsten uendeligt. Stofposer har vi ikke men kan være vi skal have købt et par stykker nu.

Kan huske supermarkederne også havde papir poser en overgang. Det var ikke noget vi brugte men mon de får et comeback nu?

 • 2
 • 0

Og køb hans fem kroners indkøbs poser......der kan være 12 liter mælk i dem :)
Og de er fantastisk holdbare.

Men gælder forbuddet også stof indkøbs poser, for der står højt og tydeligt at folketinget
vil forbyde indkøbsposer :)

Flertal i Folketinget vil forbyde gratis bæreposer

 • 1
 • 4

Bjarke Mønnike... Nu står der gratis poser... hvilke butikker udleverer gratis stofposer?
Som jeg ser det har gratis poser nemt ved at blive til løstflyvende plastaffald og synes da det i den forbindelse er fint nok... Men nok ikke så skelsættende som nogle politikere vil gøre det.

 • 2
 • 1

Torbjørn
Stofposer udleveres ofte gratis i forbindelse med reklamefremstød eller med firmagaver.
Jeg kiggede lige på familiens lager :)
5 NOVO poser
3 Nordisk Stål poser
2 Velux poser
8 COOP poser
1 Lillerød Brugs pose
2 Føtex poser
1 Phillipson vinpose
1 Smag & Behag pose
1 Lindens VVS pose
Vi har garanteret flere, men det var lige det jeg let kunne finde, men min kones ordensgen sørger for en reducering af antallet ind imellem :)

 • 7
 • 2

Jeg er rigtig glad for de net jeg har fra Rema1000... Har efterhånden fået samlet en 6-8 stykker... De ligger altid i bilen (med mindre min datter låner dem)... Det er nok et års tid siden jeg købte det første og jeg har ikke slidt nogen op endnu. De kan vaskes når der har været tomme flasker i og der er masser af plads til varer...

 • 6
 • 0

Jeg bruger meget sjældent plastikposer (og så er det genbrugsposer).

Når jeg er i bil for at købe dagligvarer, så kører jeg indkøbsvognen hen til bilen, hvor jeg har 2 styks sammenklappelige plastikkasser. Så kan jeg direkte sortere varer til kælder- og stueetage.

Når jeg er på cykel for at købe dagligvarer, så har jeg min cykelanhænger med. Deri er der permanent en kasse, hvor jeg kommer varer direkte fra indkøbsvogn til kassen.

Mvh Bjørn

 • 4
 • 0

Hvis Danmark gik ud af EU så det ikke længere var EU der stort set bestemte alt af betydning her i landet ville det betyde at vore politikere kunne få noget meningsfuldt at beskæftige sig med, så vi slap for overflødige love om plastposer og lignende!
På den anden side - tør vi overlade vigtige beslutninger til folk der kan finde på at lave en lov om plastposer?
Men i sidste ende er det naturligvis op til os vælgere at stemme på nogle voksne mennesker i stedet for de nuværende - chokerende at det kun var 2 små partier der kunne se at sådan en lov var idiotisk!

 • 8
 • 3

Når jeg er i bil for at købe dagligvarer, så kører jeg indkøbsvognen hen til bilen, hvor jeg har 2 styks sammenklappelige plastikkasser. Så kan jeg direkte sortere varer til kælder- og stueetage.

De butikker jeg kommer i, har som regel et lager af kraftige papkasser man kan bruge til at læsse varer i. De er meget stærke, kan stables og holder gerne i flere år, hvis man behandler dem pænt.

Nogle af de kasser jeg har er omkring 10 år gamle.

 • 2
 • 1

Vær nu lidt positiv det går næsten for hurtigt i klimaomstillingen.
Dyrere plastikposer., cigaretter, indkvartering af afviste personer, flere tvangsfjernelse af børn, accept af lukning af grøn strøm fra vindmøller istedet for at nedsætte prisen., undskyld til div. minoritets grupper, alt dette på kun 1 år. Tænk på hvad de kan nå på 1000 år når det endeligt er grønt.

 • 0
 • 1

Fruen og jeg har som regel vores egen bæreposer med når vi køber ind. Det kalder vi bæredygtighed 🙂

En af vores lokale supermarkeds kaeder her i Belgien har fra 1'ste januar droppet plastikposer i Groentafdelingen. De har i stedet udleveret genbrugsposer med snorelukke i de seneste maaneder. Poserne er af en slags bloedt kunststof. De er sat til at veje 37 gram med en QR kode der bliver scannet ved kassen, saa vaegten bliver fratrukket.

Fra nu af skal man selv koebe poserne (2.5€ for 6 stk)

 • 2
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten