Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Flere hovedstadskommuner køber ikke elbiler: Det er for dyrt

Illustration: scharfsinn86 / Bigstock

På trods af opfordringer fra eksperter og politikere om, at grøn transport skal spille en større rolle i det private og det offentlige, har flere danske kommuner undladt at investere i elbiler. Det viser en rundspørge, som DR har foretaget blandt 33 kommuner i hovedstadsområdet. I alt 22 har svaret, og her meddeler over halvdelen af kommunerne, at de enten har indkøbt ingen eller ganske få elbiler ud af den samlede bilpark af kommunale biler. Elbilerne er for dyre, lyder forklaringen fra respondenterne.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via South China Morning Post 4. jun 2020 07:36 1
Studie: Coronavirus kan skade testikler uden at inficere celler
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"Elbilerne er for dyre, lyder forklaringen fra respondenterne."

Nå, så miljø og klima er lige pludselig ikke vigtigt når det koster penge, også selvom det er borgernes penge. Jeg er mildt sagt ikke imponeret. Hyklere!

 • 6
 • 9

Har du samme holding når din kommune så fortæller at skolerne skal spare fordi der nu engang kun er de penge der er og de er brugt på elbiler som koster mere end en alm lille benzinbil eller skla de bare have fære biler så hjemmehjælperene ikke kan nå ud til så mange og resten bare må klare sig selv?

Eksperter og politikere lever i en verden der ikke kommer i kontakt med virkeligheden den overlader de til kommunerne at håndtere alt imens de gladeligt bruger kommunernes penge på alt muligt og råber op om det ene og andet men UDEN at stå til ansvar for noget... Så hyklerne er eksperter og lands politikerne

 • 7
 • 9

Så hellere sende regningen videre til næste generation, der så også lige skal betale for genopretning af miljøet, fordi vi ikke fik sat gang i omstillingen i tide ! Jeg har ualmindeligt svært ved at forstille mig at alle brugerne af de biler, har dagligt kilometerforbrug, der udelukker en el bil til rimelig pris.

 • 8
 • 6

Endnu en god grund til at udfase motorer der ikke er direkte emmisionsfri ved forbud.

Ved et forbud er man ud over alle diskutioner om det er økonomisk - det handler nemlig om noget HELT andet: Udledning af klimagasser skal reduceres markant fra "i går" - ikke når det er økonomisk belejligt. Kig jeres børn og børnebørn i øjnene, og spørg jer selv om vi kan være andet bekendt!

 • 8
 • 4

Har du samme holding når din kommune så fortæller at skolerne skal spare fordi der nu engang kun er de penge der er

Mig? Jeg skal ikke have noget fra det offentlige. Jeg kan ikke undgå at benytte vejnettet, men skal jeg på hospitalet betaler min private forsikring som jeg selv betaler og jeg betalte selv min uddannelse. Den dag jeg bliver nødt til at skulle have noget fra det offentlige skærer jeg halsen over på mig selv. Min farmor blev 85 år gammel og søgte aldrig om folkepension, hun ville ikke have noget fra det offentlige, og jeg har tænkt mig at gå i hendes fodspor.

Jeg bidrager gerne, men jeg vil ikke selv have noget fra det offentlige. Det er til de fattige, ikke til mig.

Folkeskolen, jernbanen, sygehusene, hjemmehjælpen og alle de andre mangler altid penge og det bliver aldrig anderledes. Men jeg skal ikke lægge nogen til byrde.

 • 4
 • 5

Udledning af klimagasser skal reduceres markant fra "i går" - ikke når det er økonomisk belejligt. Kig jeres børn og børnebørn i øjnene, og spørg jer selv om vi kan være andet bekendt!

Du har åbenbart nogle andre børn end jeg har, for deres klimabekymring ophører når jeg fortæller dem de skal cykle til fodbold i regnvejret.

Og det er så kærnen af problemet. Alle har gode ideer til at regulere andres forbrug af ting de ikke selv behøver. Vi Københavnere har god kollektiv trafik, så vi synes ikke jyderne behøver biler. Reelt er problemet endnu værre, da mange gerne vil regulere andres forbrug af ting de ikke selv kan lade være med at bruge, som Margrete Auken og Uffe Elbæks mange flyveture eller Morten Kabells borgmesterbil. Google det blot.

Hyklere hele bundet!

 • 7
 • 5

Ved et forbud er man ud over alle diskutioner om det er økonomisk - det handler nemlig om noget HELT andet: Udledning af klimagasser skal reduceres markant fra "i går" - ikke når det er økonomisk belejligt. Kig jeres børn og børnebørn i øjnene, og spørg jer selv om vi kan være andet bekendt!

Det må vel også gælde alle andre borgere? Jeg ejer en - say 25 - 30 tusinde kroners benzinbil. Jeg har ikke tilnærmelsesvis råd til en elbil, men det skal jeg, forstår jeg, ikke tage mig af. Skift da benzinbilen ud med en elbil du ikke har råd til. Bilforhandleren vil måske have penge for isenkrammet, men det skal jeg vel heller ikke tage mig af? Er det sådan det fungerer Carl-Erik?

 • 3
 • 2

Det må vel også gælde alle andre borgere?

(Ikke mig der har givet dig tommel ned)

Mennesker har det med at blive rigtig opfindsomme når det presser på. Og det bliver der helt klart brug for. Mon ikke du (og andre) løser jeres udfordring. I fandt da penge til en fossilbrænder .......

PS: Jeg er i nogenlunde samme situation som dig, så kan godt sætte mig ind i udfordringen.

 • 0
 • 1

Mig? Jeg skal ikke have noget fra det offentlige. Jeg kan ikke undgå at benytte vejnettet, men skal jeg på hospitalet betaler min private forsikring som jeg selv betaler og jeg betalte selv min uddannelse. Den dag jeg bliver nødt til at skulle have noget fra det offentlige skærer jeg halsen over på mig selv.

Da du blev far, så var det selvfølgelig hjemme og med en privat jordemoder. Da I fik besøg af sundhedspjersken, så var hun offentligt ansat. Alle de besøg du, din hustru og dine børn har haft hos lægen er selvfølgelig også i gruppe 2 (det offentlige betaler stadig en del af det). Dine børn har gået på privatskole (det offentlige betaler størstedelen af skolepengene). Din uddannelse betalte du selv, også folkeskolen? Tandlæge? Du får tilskud fra det offentlige. Det der privathospital du frekventerer, det får altså også tilskud fra det offentlige.

Med andre ord, du er en hykler.

 • 2
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten