andre skriver

Flere end en million dødsfald på ét år grundet resistente bakterier

Illustration: NIAID

Resistente bakterier kostede i 2019 1,27 mio. mennesker livet, viser en stor undersøgelse, publiceret i The Lancet. Dertil kommer knap 3,7 mio. dødsfald, som man ligeledes forbinder med resistente bakterier, men uden at de kan tilskrives som værende den direkte årsag. Problemet er størst i de afrikanske lande syd for Sahara, hvor der er flest dødsfald i forhold til antal indbyggere, og det er især patogener som E.coli, stafylokokker og streptokokker, der er problemet. MRSA stod for flere end 100.000 dødsfald.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Klima-, energi og forsyningsministeriet 1. okt 2022 11:45 15
Lukning af tre danske olie- og kulfyrede kraftværker udskydes
via DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi 30. sep 2022 12:31 18
lltsvindet i vores farvande dækker nu et areal svarende til Fyn
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Begræns dit og din families forbrug af antibiotika!

Køb økologisk!

Økologiske svin får langt mindre antibiotika end konventionelle.

  • 19
  • 5

Hvordan kan det være at næsten alle svin i Danmark er smittet med MRSA når man i Norge har ingen. Er dansk landbrug dårlig til deres arbejde, eller vil man bare ikke løse problemet?

"Mellem 2008 og 2016 steg andelen af svinebesætninger, hvor man fandt husdyr-MRSA fra 3-5% til 88%. Samtidig steg forekomsten af infektioner hos mennesker med husdyr-MRSA fra under 20 sygdomstilfælde om året før 2010 til over 250 tilfælde i 2016. Sammen med dette så vi også en stigning blandt mennesker uden kontakt til husdyr, herunder blandt patienter på sygehuse. Her steg det totale antal sygdomstilfælde fra 3 til 28 mellem 2008 og 2016." [https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2019/sp...]

https://www.information.dk/indland/2015/02...

  • 8
  • 1

Hvordan kan det være at næsten alle svin i Danmark er smittet med MRSA når man i Norge har ingen. Er dansk landbrug dårlig til deres arbejde, eller vil man bare ikke løse problemet?

Hvis sådan noget skal batte, skal det gøres på nationalt niveau. Dvs. fødevarestyrelsen skal gribe ind, hvilket sådan set er en af deres opgaver.

Det gjorde de ikke, og til sidst var alle landets store smågriseproducenter smittede. Og derfor er det nu tæt på umuligt at stoppe.

  • 5
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten