Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Finland har store, hemmelige lagre med værnemidler gemt i skovene

Illustration: diy13 / Bigstock

I modsætning til mange andre europæiske lande har den finske regering været i stand til at love sine folk, at der ikke vil være mangel på beskyttelsesudstyr eller medicinsk udstyr. Massive hemmelige pakhuse i de finske skove huser medicinske forsyninger i overflod for at sikre, at hospitalerne har udstyr, specielt til behandling af viruspatienter. Lagrene indeholder ifølge finske myndigheder millioner af mundbind og ansigtsværn. Men selv om Finlands svenske naboer døjer med mangel på denne type udstyr, forhindrer finsk lovgivning at bruge det på andre end finske borgere.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Finnerne har lært noget af Anden Verdenskrig, mens vi andre tosser rundt med manglende forsyninger. Om der kommer flere pandemier, er vanskeligt at spå om, men Danmark bør have det nødvendige udstyr liggende i tilstrækkelige mængder.

 • 18
 • 0

Ja, Danmark har brugt alle pengene til varm klima luft, sendt arbejdspladser med bla. værmemidler til Kina, og i 2016 solgt Statens Serums Institut's vaccinefabrik (SSI Diagnostica A/S) til udenlandsk koncern - endda med tab. Hvor er de danske militær og Civilforsvarets beredskabslagre. Meget er snart forældet så det trænger da til at blive brugt og opdateret.

 • 7
 • 2

Regionerne havde før i tiden nødlagre liggende. Jeg ved ikke hvor meget, men f.eks. havde Nykøbing sjælland Sygehus et komplet nødhospital liggende på loftet i en funktionærbygning med senge operationsudstyr og alt hospitalsudstyr. En gang om året kom en tolder og kontrollerede at der ikke var svundet i hospitalsspritten,der blev opbevaret i kælderen. Først i nullerne blev det nedlagt og alt blev afhentet af en nødhjælpsorganisation til brug i nogle u-lande. Arne Jensen

 • 8
 • 0

"Just-in-time" har da bestemt sin berettigelse i optimering af forretningsgange. Man skal blot huske at indregne andet end de ideelle scenarier i sin planlægning. Nogle items lagerfører man fordi man har et forudset forbrug af dem - andre bør man lagerføre på trods af et håb om, aldrig at få brug for dem. Problemet med at skelne afspejles i viljen til at tage beredskabsøvelser alvorligt.

 • 3
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten