andre skriver

Finanslov: Ny fond skal fordele 25 milliarder kroner til grønne investeringer

Illustration: Lasse Gorm Jensen

Finansloven for 2020 er på plads, og med den har regeringen og dens støttepartier indgået en aftale om at oprette en ny fond, der skal fremme den grønne omstilling. Fonden får navnet Danmarks Grønne Fremtidsfond, og den skal sørge for at fordele i alt 25 milliarder kroner i grønne investeringer. Med den nye finanslov er der også sat penge af til en skovfond og mere urørt skov. Derudover hæves afgifterne på bæreposer, engangsservice og en række miljøskadelige stoffer.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Bundestag beschließt Kohleausstieg 3. jul 2020 13:48 7
Beslutning: Kulkraft i Tyskland skal slukkes seneste i 2038
via The Guardian 2. jul 2020 14:17
Europa fælder flere og flere træer
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det fremgår ikke helt klart, om det er 25 mia fonden får til rådighed i 2020, eller om de 25 mia fordeles over de næste 10 år. Foreløbig er Finansloven ikke særlig grøn i forhold til, at regeringen praler af, at være den grønneste nogensinde. Det kræver reel handling og ikke bare oprettelser af fonde - og når Jorden nærmest allerede står i flammer, så haster det.

Jeg kan godt frygte, at Den Grønne Fremtidsfond blot bliver endnu en Togfonden. Og Togfonden har her, godt 8 år efter den blev oprettet, endnu ikke gjort den kollektive trafik bedre eller fået flere til at tage den kollektive trafik - tværtimod er biltrafikken eksploderet.

De Radikales leder, Morten Østergaard, siger, at parterne med den første finanslov under den nye regering nærmer sig reduktion på "én procent" af Danmarks CO2-udledning. Sølle én procent! Der er saftsuseme langt til de 70 procent, som er målet om kun 10 år.

  • 12
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten