Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

Fem babyer smittet med MRSA-bakterien på hospital i Roskilde

Fem nyfødte babyer, der er eller har været indlagt på neonatalafsnittet på Sjællands Universitetshospital Roskilde, samt fem forældre, er smittet med MRSA-bakterien og sat i behandling, skriver Dagbladet Roskilde. Yderligere 35 familier bliver derfor nu opfordret til at gå til egen læge og blive podet for den resistente bakterie, som menes at have startet smitten i begyndelsen af marts. Hospitalet satser dog ikke på, at det bliver nødvendigt at lukke afdelingen ned som følge af udbruddet, ligesom det skete på Næstved Sygehus, da neonatalafsnittet måtte lukkes i en uge, efter at 11 børn og otte voksne var podet positive for MRSA-bakterien.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Universe Today 17. okt 2019 12:08
Boret på Mars-lander har vristet sig fri igen
via The Guardian 17. okt 2019 11:57
NASA viser ny rumdragt frem til kommende måne-mission
via Politiken 17. okt 2019 07:33
Lufthavnen i Hamborg åbner igen efter bombefund
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Lad nu de pattegrise blive hos soen lidt længere, og lad os betale hvad det koster at spise en bedre og sundere kvalitet af kød!
Koldt og kynisk set er naturen fløjtende ligeglade med os og vores velfærd. Så hvorfor skal vi presse citronen helt flad hver gang, før den siver ind?

  • 14
  • 4

Så vidt jeg har forstået, har tilfældet i Roskilde intet at gøre med husdyr MRSA, ligesom 2/3 af de tilfælde der bliver registreret i Danmark om året.

  • 5
  • 1

Slå sel MRSA op. Det står ikke for "multi resistente bakterier".
Der blev ikke nævnt medicinering af mennesker, kun grise.
Så hvad var meningen med at nævne husdyr, specielt grise?
Pointen hører tydeligvis ikke til her, men på f.eks. gylle.dk

  • 3
  • 6

Så vidt jeg har forstået, har tilfældet i Roskilde intet at gøre med husdyr MRSA, ligesom 2/3 af de tilfælde der bliver registreret i Danmark om året.

Så skulle der vel ikke være problemer med at lade svinefabrikkerne fortsætte med at opformere MRSA, som reelt er hvad der foregår når svin spærres inde på livstid, på et areal der grænser tæt op til dyremishandling.

At omkringboende oftere bliver syge eller dør er vel en nødvendig døds risiko fabrikkernes naboer må bære for at stats og EU-støttede svinefremstilling kan konkurrere/ levere til Kina, Rusland og andre totalitære regimer.

Ordentlige og anstændige forslag der kan bremse den hastigt tiltagende boykot af konventionelt landbrug er yderst velkommen.
Det har ikke hjulpet med "Mere af det samme" som råbet har lydt fra elfenbenstårnet på Axelborg de sidste 30 - 40 år.

  • 7
  • 3

Slå sel MRSA op. Det står ikke for "multi resistente bakterier".
Der blev ikke nævnt medicinering af mennesker, kun grise.
Så hvad var meningen med at nævne husdyr, specielt grise?
Pointen hører tydeligvis ikke til her, men på f.eks. gylle.dk


Hov hov. Jeg har da ikke skrevet nogen steder at det var det MRSA stod for.
Men MRSA er modstandsdygtig over for flere typer antibiotika. Og så er det vel ikke forkert at bruge ordet "multi"?
Så blev det pointeret at det ikke handlede om grise i dette tilfælde - fair nok, det havde jeg ikke lige set. Men hvordan invalidere det mit indlæg om at passe bedre på i fremtiden, selv om vi måske kommer til at betale en højere pris for vores tid og produkter?

  • 4
  • 4

Højere pris for lægeordineret penicilin? Lægerne bliver bedre til at begrænse og målrette brugen af antibiotika, så skal vi ikke stole på at lægerne bedre kan vurdere det.
Desuden MRSA er en samle-betegnelse, der dækker over mange versioner. Stafylokokker er ret så udbredt, men kan behandles

  • 3
  • 5

Påstår du seriøst at landbrug og hospitalsvæsen her til lands ikke interesserer sig for den slags ting ?

De to enheder har vidt forskellige interesser. Hospitalerne har sjældent fordel af at give antibiotika som vækstfremmer, det er derimod tilfældet for kylling- og svineindustrien.
Min mors gamle nabo lod altid det svin han selv skulle spise gå et par uger på alm. kost inden slagtningen. Han var overfølsom overfor antibiotika og fik udslæt hvis han spiste svinekød fra supermarkedets køledisk.

  • 2
  • 2

Min mors gamle nabo lod altid det svin han selv skulle spise gå et par uger på alm. kost inden slagtningen. Han var overfølsom overfor antibiotika og fik udslæt hvis han spiste svinekød fra supermarkedets køledisk.


Mon ikke den bare skulle fedes færdig og være helt stressfri? Har de været behandlet, så er der en karantæneperiode, alt efter hvad der blev givet.
Desuden er der alternativer til det biligste i kølediskene. Men skal der være kvalitet, så har slagterne gode udskæringer. Ofte kan slagterne imødekomme kundernes ønsker til tykkelse og størrelse.

  • 0
  • 1

Mon ikke den bare skulle fedes færdig og være helt stressfri?

Det er teoretisk muligt at en konventionel svineavler har løjet om hans overfølsomhed for antibiotika, ligesom det er teoretisk muligt at andre heller ikke holder sig strengt til sandheden, hvilket enkelte gange er observeret, endog i en kommentartråd på ing.dk.
Ikke desto mindre var forklaringen vi fik var at han fik udslæt hvis han spiste gris der overholdt foreskrevet karantæne. Nøjagtig som et familiemedlem der havde samme gener ved konventionelt svinekød.

antibiotic hypersensitivity giver 12 mio hits på Google.

Fødevarestyrelsen skriver på sin hjemmeside: Kun i 1 ud af 3.500 prøver blev der i 2016 fundet antibiotika på et niveau over grænseværdien.
Hvor mange mennesker der har ubehag af svinekød med antibiotika under grænseværdien har det ikke været muligt at finde tal for.

Men skal der være kvalitet, så har slagterne gode udskæringer.

Det er ganske givet! Dog hersker der berettiget tvivl om selv en meget dygtig slagter kan skære udenom antibiotika i svinekød;-)

  • 5
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten