Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
andre skriver

F-35 har ikke distance til at udføre Stealth-missioner fra hangarskibe

Illustration: Lockheed Martin.

Ny rapport fra en amerikansk komité (The House Armed Services Committee) påpeger, at F-35 ikke har tilpas lang rækkevidde til at udføre Stealth-missioner fra hangarskibe inden for de krævede taktiske parametre. Flyet må tanke op i luften for at udføre bombetogter uden for sin egen brændstofdistance, men USA har ikke tankfly med Stealth-teknologi. Derfor er det i realiteten ikke muligt at bruge F-35 til den slags missioner.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Energiwatch 16. jan 2019 15:06
Siemens Gamesa lancerer 10 MW havmølle
via Statens Vegvesen 16. jan 2019 10:57 10
Stag knækket på nyopført norsk bro
via Space.com 16. jan 2019 10:11 5
SpaceX klar med prototype på måneraketten Starship
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Nu skyldes det primært at nogle strategiske forhold har ændret sig over de seneste 10 år specielt Kina´s oprustning.

Men som artiklen skriver blev F-35C født med længere rækkevidde end F-18 som det erstatter men dette er ikke længere nok.

Men USA er langt fremme med et stelth drone der skal håndtere denne opgave. Det oplyser linket så kun overfladisk.

X-47B programmet har kørt over lang tid og var en stor succes. Det blev så lukket ned - måske fordi det også kunne true F-35 programmet industrimæssigt, da X47B ville kunne overtage en lang række opgaver som var tiltænkt F-35 til billigere penge og det går jo slet ikke :-).

Nu genfødes programmet så igen som et stealth tanker projekt i form af Stingray MQ-25

så er problemet heller ikke større mht .manglende rækkevidde.

https://www.fool.com/investing/2017/09/09/...

https://www.popularmechanics.com/military/...

http://www.thedrive.com/the-war-zone/17086...

http://www.thedrive.com/the-war-zone/20050...

 • 9
 • 1

The Lockheed Martin F-35C Lightning II carrier variant ... assuring a future of long-range, first-day-of-the-war stealth striking capability from the Navy's big-deck carriers., som der fortsat står i fabrikkens reklamer.

Modellen som Danmark har købt lever som bekendt heller ikke op til de farvestrålende billeder uden på æsken. Bortset fra tanken om alle milliarderne bundet til denne dødsejler kan vi dog fortsat glæde os over, at Danmark i et årti må neddæmpe sine militære angreb rundt om på kloden.

 • 7
 • 10

Artiklen skriver:
"Flyet må tanke op i luften for at udføre bombetogter uden for sin egen brændstofdistance"

 • Ja - men det må nuværende kampfly også, hvad enten de er hangarskibsbaserede (F-18) eller landbaserede så som F-16 eller F-15. Missionerne er typisk så lange, at flyene tanker op et par gange undervejs, nogle gange op til 5-6 gange, hvis der er lange missioner.
  Dette har kampfly gjort i lang tid, intet nyt her.

Problemet ligger ikke i F-35 flyet, men i den måde scenarierne har udviklet sig på, fx. med Kina hvor man nu ikke længere kan komme tæt nok på uden at tankflyene eller hangarskibene er truet

 • 1
 • 2