andre skriver

EU planlægger stresstest af rør- og kabelinfrastruktur

Illustration: Lars Horn/Baghuset

Den europæiske energi- og datainfrastruktur skal udsættes for en stresstest, satellitbilleder skal indgå som en aktiv del af overvågningen, og så skal koordination og samarbejde med NATO udvides. Det er de tre centrale bud på en fremtidig sikring af den undersøiske rør- og kablelinfrastruktur i Europa. Sådan lyder det fra EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen i kølvandet på sprængningerne af Nordstream-rørledningerne. EU er i gang med at opdatere direktivet for kritisk infrastruktur som er fra 2008. Det er dog først planen at en opdatering af lovgivningen træder i kraft i 2024.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Der Spiegel 29. nov 2022 12:55 4
Ny aftale: Qatar skal levere gas til Tyskland
via Via Ritzau 29. nov 2022 08:37 12
Førende dansk biogasfirma købt af Shell
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Den eneste stress test fer er noget værd er om et land kan køre Ø-drift i 6-12 mdr, uden varsel. Hvis vi ikke kan det, så er vi ikke klædt ordentligt på mht vores energiforsyning.

  • 5
  • 10

Den eneste stress test fer er noget værd er om et land kan køre Ø-drift i 6-12 mdr, uden varsel. Hvis vi ikke kan det, så er vi ikke klædt ordentligt på mht vores energiforsyning.

Hvis nu vi i en krisesituation kan klare os med 3tons oliækvivalent per borger per år i stedet for de nuværende 3,5 og hvis VE amatøriet kan levere i den tredjedel af tiden det blæser kan vi prøve at beregne brændsellagerets pris og renteudgiften per år. Det nemmeste er kul som kan gemmes uendelig længe under vand uden at selvantænde. Det er nemmest at regne per borger dvs ca to tons kul som før det grimme kostede ca 700 kroner per ton.For far og mor og børn altså ca 8 tons som mageligt kan være i den 10kubikmeter isolerede vindmølleopvarmede vandbeholder der er lovbefalet tilbehør til hvert bosted som et beskyttelsesrum er det på et svejtzisk hus. Vietnam sendte USA ud med halen mellem benebe ved at sprede sig

  • 0
  • 10

Havde Frankrig kørt ødrift over sommeren, så havde de nu befundet sig i stenalderen. Hold nu op.....

Alle kan begå fejl, men det ser ud til at Frankrig har lært af deres fejl så de efter flere års fejlinvesteringer i vindkraft, hvor man forsømte at vedligeholde og udbygge atomkraften, nu er gået igang med at indhente det forsømte så mange værker har været taget ud til eftersyn og renovering denne sommer.

Men hvorfor denne interesse for Frankrig, de har deres problemer, men den primære årsag til krisen i Europa var Tysklands afhængighed at russisk gas som var opstået på grund af Tysklands forfejlede grønne energipolitik.

Et kig på et vindatlas afslører at centraleuropa ikke er det mest ideelle sted for vindkraft, alligevel har Tyskland ifølge electricitymap installeret næste 65 GW vindkraft og Frankrig næsten 20 GW som de følgelig ikke har megen nytte af! Der må have været en masse penge der har brændt i lommen på nogle investorer siden man kunne komme så galt afsted!

  • 1
  • 5
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten