Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
andre skriver

EU-lande dropper fælles målsætning om klimaneutralitet i 2050

Illustration: Ingeniøren

På trods af, at et flertal af EU-nationer har stemt for fælles europæiske mål om at blive klimaneutrale i 2050, er en fælles aftale droppet for nu, efter at Polens premierminister, Mateusz Morawiecki, blokerede initiativet. Premierministeren udtrykte et ønske om at varetage de polske virksomheders samt borgernes interesser som grundlag for afslaget. Tiltaget fik ellers medvind, da Tyskland, der indtil nu har været tøvende i forhold til den slags aftaler, stemte for den fælles målsætning. Målsætningen skal dog bruge enstemmig opbakning for at kunne træde i kraft, hvorfor Polens afvisning har så stor betydning for det samlede tiltag.

OGSÅ VÆRD AT LÆSE
via Børsen 12. dec 2019 08:00 6
Minister lader døren stå på klem for flyafgifter
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Forventningen om og kravet om enighed, sådan som det formuleres bag de beslutningsprocesser, som bl.a. EU bygger op om som institution, står i vejen for, at der kan ske noget.

Blokeringen fra Polens side understreger, at institutionen, EU, er problemet, at kravet om enighed, konsensus, er selve forhindringen for, at der handles på området.
- For så længe alle har vetoret, dvs. så længe kravet om enighed står ved magt her, og alle kan henvise til alle andre, og bruge det, at andre ikke handler, har de den perfekte undskyldning for ikke selv at ændre den livsstil, der underminerer de globale livsbetingelser,
- og så længe vil den liberale orden - der videnskabeligt bevist har fuld fart frem mod undermineringen af livets betingelser på den lille blå planet - fortsætte sin fatale bane, (bestemt af magtelitens og det økonomiske menneskes fattige logik)!

Medlemslandene kan bruge argumentet; “Hvad hjælper det, at vi gør noget, når ingen andre gør noget”

"Hvorfor skal vi indskrænke os, tilsidesætte umiddelbare nationale interesser af hensyn til noget så abstrakt, som vore fælles livsbetingelser, når andre har lov til at smadre løs på livsgrundlaget, fordi det betaler sig for dem nu og her"!

Argumentet holder, så længe man samtidigt kører frem med, at vi har grund til at vente på den konsensus, der skulle medfører handling.

Processerne - der bygger op om en fremstilling om viljen til at nå frem til forpligtende fælles beslutninger - har kun den effekt, at de forhindrer handling!

Enhver konstruktiv handling undermineres af de liberale institutioner, og det sker under højtidelige erklæringer om at ville den forpligtende fælles beslutning om at handle!

Faktum er, at man ikke vil, og at man bevidst har lavet institutionerne med det formål at forhindre alle former for indskrænkning af det økonomiske menneskes selvudfoldelse.

De højtidelige erklæringer om at ville løse klimaproblemet er bedrag. Og det virker.

Processen, som Cop1-24 er led i, afslører det samme, dvs., hvordan kravet om enigheden
alverdens nationer imellem blokerer for handling.

Når man påtænker det faktum, at vi som overrepræsenteret art med den syge livsstil har fuld fart på i retning mod ødelæggelsen af vort klima, så må man sige det, som det er: "det åbne liberale samfund, som EU blot er en enkelt institution inden for, har mistet al ligitimitet".

Den rationalitet, som det liberale demokrati er bygget op om, handler om den meget bekvemme fortælling, der fremstiller det økonomiske menneskes rationalitet som garanten for udviklingen.

Alle de internationale institutioner bygger op om denne fortælling.

De utilsigtede bivirkninger ved det yderst egennyttige væsens virke har dog for længst afsløret, at fortællingen er en stor selvfed løgn!

Magteliten har sit eget netværk af personlige forbindelser, der står til rådighed for elitens medlemmer, hvor alle andre skal stå til rådighed for det marked, som man hævder er til alles fordel i sidste ende!

Finanssektorens spidser, få politikere, erhvervsledere, medieverdenens ledere og særlige familiedynastier inden for det politiske system udgør magteliten. De er alt andet end liberale, når det kommer til stykket. Det er deres fortælling om det fri marked, som masserne får, det er deres store fede løgn, som man pakker alt ind i.

Løgnen handler om, at markedet er den sande dommer i alle livets spørgsmål. Og da markedet for holdninger er bestemt af den gældende ordens snævre logik, så overlader man det til dette særlige marked at afgøre, om dette marked nu også er den sande dommer i alle livets spørgsmål. Svaret følger af sig selv, af indre nødvendighed.

Videnskaben om markedet, økonomien, er selv gået under for de fagøkonomiske institutter, som eliten sidder på. Det videnskabelige bevis kan udledes af den orden, som bogen om "Magteliten" beskriver, samt lidt sammenlignende betragtninger over det, som kommer her fra.

Fagøkonomiens teoretiske grundlag falder uden for det, som den vil forholde sig til, dels fordi der ikke kan regnes kvantitativt på det, dels fordi forskningsmidlerne er øremærkede til at bekræfte fortællingen om, at hvad der er godt for finanssektoren, landbruget, Novo Nordisk osv. det er bare godt.

Markedsfundamentalisten Margrethe Vestager har en chance for at blive kommissionsformand, fordi hun er del af problemet. Fuldstændigt lige som hendes forbillede, Jean Claud Juncker: https://ing.dk/debat/forbilledet-luxembour...

Og nu skal man jo passe på med hvad man siger; https://duckduckgo.com/?q=religionskrig+me...

  • 1
  • 5
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten